Carrièreactiviteiten

Test activiteit

[Nog -276046 minuten tot deze activiteit.]
10 oktober 2013

Kennisboot

[Nog -256426 minuten tot deze activiteit.]
24 oktober 2013
GRONINGEN - Nieuwe wegen verkennen en verder kijken dan je neus lang is, dát is het idee achter de Kennisboo(s)t. in een kleine week komen 16 experts bijeen op een Groningse boot middenin een bouwput. Het zijn stadssociologen, architectuurhistorici, planeconomen, praktijkdeskundigen, ontwerpers en ruimtelijke wetenschappers. En ze geven hun beste college of hun beste lezing ooit. 
 
De kennisboo(s)t is een initiatief van architectuurcentrum Platform GRAS en heeft als doel om unieke verhalen over stadsontwikkeling, natuur en (sub)urbane zaken te delen. Alle experts is gevraagd hun beste lezing of college ooit voor te bereiden. De Kennisboo(s)t duurt van donderdag 24 tot en met woensdag 30 oktober en haakt ook aan op het Internationaal Architectuur Filmfestival Rotterdam, dat in Groningen op zaterdag 26 en zondag 27 oktober plaatsvindt.
 
Ook viert de Kennisboo(s)t de op handen zijnde revitalisering van de opleiding Architectuur en Stedenbouwgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Die is vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw van grote betekenis geweest voor het Nederlandse architectuurklimaat. Kenmerk van de opleiding: een brede blik met aandacht voor de geschiedenis én de opgaven van vandaag en morgen, met de welbewuste keuze om daarbij vooral ook aanverwante disciplines op te zoeken.

De variant op een summer school - maar dan in de herfst - is bedoeld voor beleidsmakers, architecten, vakgenoten, studenten, ruimtelijke wetenschappers en alle andere geïnteresseerden in (en werkenden aan) de ontwikkeling van stad en landschap. Ook cultureel geïnteresseerden zónder architectuur- of stedenbouwkennis zijn overigens van harte welkom. Kaarten voor een losse lezing kosten € 5,00 en er zijn ook voordelige dagkaarten en complete weekpakketten te koop. Voor niet-noorderlingen zijn goedkope overnachtingen mogelijk dankzij een samenwerking met het Simplon Jongerenhotel
 
Het volledige programmaboekje is ook als pdf in te zien.
 
De kennisboo(s)t is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Energy Career Event

[Nog -217546 minuten tot deze activiteit.]
20 november 2013
Het Talent & Career Center organiseert op 20 november 2013 het Energy Career Event, in MartiniPlaza te Groningen. Dit is een carrière evenement met de focus op energie. Het event heeft als doel om studenten en bedrijven met elkaar te verbinden. Voor studenten is dit de uitgelezen kans om zich op hun carrière te oriënteren en een baan, stage of afstudeeropdracht te bemachtigen. Alle studieachtergronden zijn welkom!
 
Het Energy Career Event biedt onder andere interactieve workshops, een netwerklunch en gratis CV checks. Bedrijven als Gasunie, Liander, Brunel Engineering en het Ministerie van Defensie zullen zich presenteren met een stand. Uniek aan het Energy Career Event is dat bezoekers door de bedrijven kunnen worden uitgenodigd voor een 1-op-1 gesprek tijdens de beurs. Al met al een dag vol interactieve activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.energycareerevent.nl

Prijsvraag Stip La Place

[Nog -215746 minuten tot deze activiteit.]
21 november 2013
Stip La Place is samen met ondernemers op zoek naar studenten met het beste creatieve idee! 
En hierbij valt 1000 euro te verdienen. Het doel is de sociale cohesie in de binnenstad te vergroten door meer onderlinge contacten en betrokkenheid tussen verschillende groepen (bewonders, bezoekers, studenten, ondernemers, etc.).


Opdracht:
Bedenk een innovatief plan voor terugkerende (kleinschalige) evenementen / acties / activiteiten, etc in de binnenstad, waarbij ontmoeting, contactlegging en samenwerking tussen groepen vooropstaan. De evenementen moeten interessant zijn voor zowel jongeren als ouderen, gezinnen als singels, studenten en zzp’ers. Daarnaast dienen de plannen opbrengsten te genereren voor de ondernemers in de Binnenstad.Bedenk hoe het plan oplossingen biedt voor het verbeteren van het saamhorigheidsgevoel in de binnenstad, bv. door elkaar beter leren kennen, de onderlinge betrokkenheid versterken en meer sociale cohesie creëren. Kortom, bedenk een plan dat bijdraagt aan onze nieuwe Participatie Samenleving! (Koning Willem-Alexander, Troonrede 2013)

Wil je meer informatie over deze prijsvraag? Ga dan naar: www.stip-groningen.nl/Stip-La-Place of naar onze facebookpagina www.facebook.com/stip-la-place (onder evenementen).
Let's Gro Festival

[Nog -215446 minuten tot deze activiteit.]
21 november 2013
Een festival over de toekomst van de stad Groningen, voor en door Groningers.
Zo'n 80 activiteiten, van ochtends vroeg tot  's avond laat, op donderdag 21 en vrijdag 22 november.
Denk aan: Het huis van de Toekomst in de V&D La Place, Een walking dinner, De stad als Urban Gym, toekomst van de fiets in Groningen, en veel inspirerende sprekers (o.a. Jan Rotmans, Aard Groen, Gunter Pauli)

Kortom, een event waar elke sociaal bewogen, en de stad betrokken planoloog, geograaf, demograaf in spé bij moet zijn. 

Extra bijzonder is de lancering van het Urban Gro Lab. Een lab waarin komende jaren FRW-studenten en andere creativelingen zich richten op vraag hoe de stad van de toekomst eruit komt te zien. Hoe kunnen bewoners en gebruikers van de stad samen bouwen aan een stad in balans? Het Urban Gro Lab zoekt het uit! De Groningers gaan daarbij de samenwerking aan met studenten uit onder meer Wenen en Peking. De vakken bachelorvakken RO5: stedenbouw en RO3: ontwerpatelier gaan onderdeel uitmaken van dit lab.

De lanchering van het Urban Gro Lab is donderdagavond 21 nov, 20:00 @ Huis de Beurs, Vismarkt.
Onderdeel van deze bijeenkomst zijn:
-  Masterclass Esseline Schieven (Directeur Stedelijke ontwikkeling & uitvoering, gem Groningen) over de "Stand van de Stad"
-  Brainstorm over de inrichting van het Urban Gro Lab. Denk mee en maak het Lab tot een plek waar jij wordt geprikkeld om nieuwe oplossingen te denken en potentiele werkgevers kan ontmoeten
- Kandidaten voor de functie als Kwartiermaker voor het Lab pitchen die avond hun business plan. Eén van hen zal die avond een baan winnen!

We nodigen je van harte uit aanwezig te zijn bij de lancering van het Lab.

Het Lets Gro festival plaats in het centrum van Groningen. Meer informatie en het het gehele programma kan je vinden op www.letsgro.nl


National Sustainability Event 2014

[Nog -105076 minuten tot deze activiteit.]
06 februari 2014
Op 6 februari organiseren we met SustainableMotion de 3e editie van het National Sustainability Career Event op de Universiteit Utrecht. Hét nationale evenement voor studenten en recent afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in een inhoudelijk duurzaamheid gerelateerde carrière.

Op het evenement zijn meer dan 20 vooraanstaande bedrijven op het gebied van duurzaamheid aanwezig. Studenten en recent afgestudeerden kunnen workshops volgen, de bedrijvenmarkt bezoeken en zich laten inspireren door sprekers, zoals de Sustainability Directeur van Vitens Birgitta Kramer.


Programma 2014

 
Time span Subject   Location
11.30 -12.30 Registration – Coffee & Tea   Educatorium
12.30 -13.30 Opening speakers
Birgitta Kramer (Vitens)
Jaron Reddy (Liander)
Kees Aarts (Social entrepreneur)
  Ruppert Blauw
14.00 -17.00 Sustainability Career Fair   Alfa hall
14.00 -15.00
15.30 -16.30
Workshop round 1
Workshop round 2
  See table below
See table below
17.00 -18.00 Drinks   Alfa/Beta hall
.

Wil jij hier aan meedoen? Schrijf je dan hier in!E&E Advies Deloitte Grontmij