Afgelopen activiteiten

After BEC en KB bekendmakingsborrel

15 april 2014
Aangezien de BEC weer terug is in het land, moet dat gevierd worden! Daarnaast zal vanavond ook nog eens het kandidaatsbestuur aan jullie bekend gemaakt worden. Het piekuur (bier en fris voor €1 en wijn voor €1,25) is, zoals gewoonlijk, van 22.00 tot 01.00!

Stefstuntpiloot toernooi

15 april 2014
De eerstejaarscommissie organiseert voor de borrel een stefstuntpiloottoernooi. Vorm met z'n tweeën een team en strijd om de titel van Beste Steffers 2014. Het toernooi begint om 20.00 uur en het is in de Mambo Jambo. Daarna is er een Ibn borrel!
[27 aanwezigen]

Bendeluxweekend

11 april 2014
Dit altijd gezellige weekend wordt dit jaar door EGEA Groningen georganiseerd. Tijdens dit weekend, dat zal plaatsvinden in Tolbert, komen er mensen van EGEA Nederland, maar ook uit andere landen zoals België, Noorwegen en Duitsland. Het programma voor het weekend is nog niet helemaal rond, maar het is al zeker dat er in ieder geval een Beer Drinking Contest en een cantus gaan plaatsvinden.
De kosten voor dit weekend zijn ongeveer €60. Hier zit al het eten en drinken in. Het is dus goedkoper dan thuis blijven.
[26 aanwezigen]

Ex'cie 'Project De Centrale As'

09 april 2014
Op 9 april gaan we met de Ex'cie naar het Project 'De Centrale As' van de Provincie Friesland. De Centrale As is een nieuwe weg die door half Friesland loopt, dit is dus  een groot infrastructureel project. Eerst zullen we een korte presentatie krijgen over het project en vervolgens gaan we zelf met een case aan de gang. Het project is al begonnen, dus het zal deze keer geen casus zijn waarbij je moet tekenen, we gaan juist kijken hoe we bewoners bij dit project kunnen betrekken, Schrijf je hier in voor een interessante en leerzame middag!
We verzamelen om 12.30 op het station. Er zijn geen kosten aan verbonden. Behalve de eventuele OV kosten.
[14 aanwezigen]

Bedrijfsbezoek OVbureau Groningen Drenthe

08 april 2014
Ongetwijfeld hebben jullie de nieuwe Q-link bussen al door de stad zien rijden. Mede daarom organiseert Ibn Battuta op dinsdag 8 april een bedrijfsbezoek aan het OV-bureau Groningen Drenthe. Om 13.00 worden we ontvangen aan de Bornholmstraat 46 in Groningen op het terrein van vervoerder Qbuzz. Na een toelichting, rondleiding en presentatie over het busbedrijf gaan we verder in op de relatie tussen het OV-bureau Groningen Drenthe en Qbuzz. Ter afsluiting organiseren beide partijen samen een casus rondom de Grote Markt (tot 15.00 uur).
Deelname is uiteraard gratis en netwerkmogelijkheden zijn volop aanwezig. Opgeven kan via de website of het bord bij de koffiekamer.
[25 aanwezigen]

NGPS

04 april 2014
Het Nationaal Geografisch Planologisch Symposium wordt in samenwerking met Utrecht, Amsterdam, Nijmegen en Wageningen georganiseerd. Het thema is dit jaar Terug naar de Toekomst: the power of cultural heritage. Bij de lezingen en workshops zal er onder andere in worden gegaan op Citymarketing, Herbestemming, Gentrification en de Participatiesamenleving.

Excursie Suikerunieterrein

28 maart 2014
Vrijdagmiddag 28 maart gaan we met z'n allen naar het terrein van de oude suikerunie (dus niet de fabriek). Een grote leegte, maar toch zeer interessant! De Gemeente Groningen heeft het terrein aangekocht, maar weet eigenlijk niet wat zij er mee moet. Er zijn vele opties voorbijgekomen: huizen bouwen, een park aanleggen, nieuwe locatie voor de RUG, topsportpark of dé locatie voor de floriade over een paar jaar. Niets hiervan lijkt uitvoerbaar en zeker niet rendabel. Wij krijgen eerst een inleiding van de Gemeente Groningen, afdeling RO/EZ over het gebied en de besproken opties en mogen daarna zelf aan de slag met een uitdagende opdracht. We verzamelen om 12.45 uur  bij gezondheidscentrum west (de hoek van Friesestraatweg en Hoendiep).
 
 
 
 
[16 aanwezigen]

Bedrijfsbezoek Royal HaskoningDHV

28 maart 2014
De werkgroep bedrijfsbezoeken organiseert op vrijdag 28 maart een bedrijfsbezoek aan adviesbureau Royal HaskoningDHV. We worden om 13.30 verwacht bij het kantoor in Groningen-zuid (Chopinlaan 12) waar we eerst kennis gaan  maken met het bedrijf Royal HaskoningDHV en de werkzaamheden die zij uitvoeren. Na een rondleiding door het kantoor gaan we werken aan een casus. De casus heeft betrekking op de Omgevingsvisie 2015 – 2019 van de provincie Groningen en gaat in op de kwaliteit, de inrichting en het beheer van de leefomgeving in de provincie. De onderwerpen milieu, ruimte, mobiliteit en water staan hierin centraal en zijn ook het onderwerp van de casus. Het bedrijfsbezoek wordt om 17.00 uur afgesloten met een borrel.
[16 aanwezigen]

Lezing Prof. Brookhuis, hoogleraar Verkeerspsychologie

27 maart 2014
Sociale media in het fietsverkeer
-Fietsen met informatiesystemen
-Informatie op een schermpje: altijd en overal bereikbaar, maar ook in het verkeer?
Uit onderzoek weten we al lange tijd dat onvoldoende alertheid in het verkeer, door visuele afleiding of “distraction”, één van de meest prominente ongevalsoorzaken is. De Verkeerspsychologie-groep van de Rijksuniversiteit Groningen heeft al laten zien dat het gebruik van de mobieltjes en smartphones op de fiets desastreuze gevolgen kan hebben voor de veiligheid. Met ontwikkelingen als Google Glass lijkt het verstandig om de effecten in het verkeer grondig te onderzoeken. Het wordt tijd dat de centrale en misschien ook wel de overheid hier aandacht voor krijgt, want de veiligheid in het verkeer, vooral die van jonge mensen, is in het geding!
Naar aanleiding hiervan geeft de heer hoogleraar Verkeerspsychologie Karel Brookhuis op donderdag 27 maart een lezing. Deze lezing organiseert Ibn Battuta in samenwerking met de gemeente Groningen. De locatie van deze lezing is in het auditorium van Nijestee, Damsterplein 1 in de binnenstad! Na afloop is er een borrel in Grandcafé de Bastille, waarschijnlijk worden de kosten daarvan ook gedekt door de gemeente. De inloop is om 15.30 uur en om 16.00 uur begint de lezing. De borrel is om 17.00 uur.
In de zaal passen 70 mensen, daarvan zijn 35 plaatsen voor de gemeente en 25 voor de Ibn Battuta studenten Excl. de Commissie. Let op: Voor deze lezing werken wij met inschrijvingen. Indien er meer dan 35 inschrijvingen zijn zullen wij gaan loten.
[24 aanwezigen]

Cantus Pedelgenootschap

25 maart 2014
Helaas is de cantus van het Pedelgenootschap wegens teveel afmeldingen afgelast. Binnenkort zal er een nieuwe datum bekend gemaakt worden.
[21 aanwezigen]

Buitenlandse Excursie: GeorgiŽ en ArmeniŽ

15 maart 2014
Dit jaar zal de Buitenlandse Excursie plaatsvinden van 15 t/m 23 maart. Traditiegetrouw is op het introductiekamp op Ameland bekend gemaakt welke drie bestemmingen een optie zijn. Uiteindelijk heeft de bestemming Georgië en Armenië met een overweldigende hoeveelheid stemmen gewonnen. Met 49 man gaan we dus in maart die kant op!
[48 aanwezigen]

EJC Lasergamen

13 maart 2014
Ga met de Eerstejaarscommissie mee lasergamen. Dit evenement vindt plaats op 13 maart om 20.00 uur, het adres is Oosterkade 6. Tip: Doe donkere kleren aan, des te meer kan heb je om de beste lasergamer van de avond te zijn!
[11 aanwezigen]

BEC Lezing

12 maart 2014
De BEC komt steeds dichterbij. Maar dat betekent ook dat de BEC-lezing er weer aan komt! Op woensdag  12 maart  komt Bastiaan Aardema, voorlichter bij Network of Humanitarian Action, spreken over de politieke situatie van Georgië. Het zal in bijzonder gaan over vreemde 'breakaway regions' als Zuid-Ossetie en Abchazië. Ook zal hij verhalen vertellen over zijn eigen ervaringen en ontdekkingen in het land. De inloop van de lezing is om 19.00 uur en om 19.30 uur begint de lezing. De locatie van de lezing is de Blauwe zaal op Zernike.  Kom dus op 12 maart naar de BEC lezing en bereid je alvast voor op een super mooie BEC naar Georgië en Armenië!

Borrel

10 maart 2014
Ook vanavond is er weer een borrel. Een andere dag dan gebruikelijk, maar ondanks alles tijd voor een goed feestje met alle Ibn'ers! Het piekuur (bier en fris voor €1 en wijn voor €1,25) is van 22.30 tot 00.30!

BEC-programma bekendmaking

10 maart 2014
Voorafgaand aan de borrel is er, speciaal voor de deelnemers van de BEC, de bekendmaking in de Mambo Jambo. Hier zal het programma van de BEC worden gepresenteerd en kunnen de deelnemers elkaar alvast leren kennen.

Geo Promotion

07 maart 2014
Geo Promotion organiseert een Congres . Dit congres zal voor zowel geografen als planologen en mensen in de vasgoedwereld interessant zijn!Want het thema is: De Risico’s te boven: Van Onzekerheden naar Kansen' Het Congres vindt plaats in de Euroborg. Het Congres kost 15 euro en als je mee wilt eten kost het 7 euro.
Om het extra aantrekkelijk te maken om deze congressen te bezeken is er dit jaar een passe-partout. Hiermee kun je alle drie de congressen bezoeken. Dit passe-partout kost €22,50 en is te bestellen via de site van Geo Promotion. Als je de kaartjes voor de congressen los zou kopen kost je dit €30, je bespaart dus €7,50!

Almanakuitreiking

25 februari 2014
Vandaag wordt het thema van de nieuwe almanak bekend! Ben jij ook benieuwd en wil jij als een van de eersten de nieuwe almanak ontvangen? Kom dan tussen 19.30 en 21.30 langs in de Mambo Jambo!
Naast een prachtige presentatie en een signeersessie van de Almanakcommissie, is het altijd gezellig om een drankje en een hapje te nuttigen met de anderen!

Ses'cie Gymmen

24 februari 2014
Altijd al verlangt om weer ouderwets te gymmen zoals vroeger? De Sport- en Spelcommissie neemt je mee terug in de tijd met SeS'cie gymmen! Het gymmen begint om 16.00 uur en kost €1,50.Om gezamenlijk op te warmen kun je met de commissie meefietsen vanaf de koffiekamer, verzamelen om 15.30.
De gymzaal bevindt zich aan de Ossenhoedersstraat, de ingang is echter aan de Draakstraat. Mis het niet en schrijf je nu in!
[18 aanwezigen]

Alfabetfeest

19 februari 2014
Woensdag 19 februari 2014 zal het leukste feest van het jaar weer losbarsten. Het Alfabetfeest is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door 15 studieverenigingen van de Rijksuniversiteit Groningen.
Dit jaar staat het feest in het teken van de letter ‘R’ met als thema ‘R you Ready?’. Hierbij wordt verwacht dat je zo origineel mogelijk verkleed gaat, zolang het maar met de letter R begint!
Het feest zal plaats vinden in de Kokomo, de deuren gaan open om 22:00 uur.
De voorverkoop start op 6 januari. Voorverkoop €5,-, aan de deur €7,50. Kaartjes zijn af te halen bij de desbetreffende verenigingen.
Voor meer info check www.alfabetfeest.nl

After ALV-borrel

18 februari 2014
De Borrel na de derdeAlgemene Ledenvergadering van het jaar. Zoals we gewend zijn, zullen we ook vanavond borrelen in de Mambo Jambo. Het piekuur (bier en fris €1, wijn €1,25) loopt van 22.30 tot 00.30.

ALV

18 februari 2014
De derde Algemene Ledenvergadering van het verenigingsjaar 2013-2014 is net zoals de vorige keer in de Louis XV (Oude Kijk in ’t Jatstraat  47-51) De inloop is vanaf 19.30 uur en om 20.00 uur begint de ALV. Indien je alvast de agenda wilt bekijken klik hier. Als je de notulen van de vorige ALV wilt inlezen klik hier.

Lezing Professor Carr uit Florida

17 februari 2014
Op 17 februari zal professor Carr uit Florida een lezing geven over 'alternative future land use scenario's' in Florida. In een aantal van deze scenario's wordt er ook rekening gehouden met de mogelijke inpact van de zeespiegelstijging. 

Omdat het een engelstalige lezing zal zijn, wordt er samengewerkt met EGEA om hier een topevenement van te maken! Voor de lezing is het mogelijk om mee uit eten te gaan bij de Papa Joe's met buitenlandse studenten. 

Ook zin in een lekkere hamburger voor de lezing? Meld je hier aan!
[23 aanwezigen]

Sollicitatietraining van Deloitte

14 februari 2014
Er zal een sollicitatietraining plaatsvinden in Utrecht. Niet alleen Groningers zullen komen maar ook geografen en planologen die in Utrecht, Amsterdam en Nijmegen studeren. Kortom het wordt een leerzame en leuke dag.
[7 aanwezigen]

SeS'cie RW-Quiz

11 februari 2014
Altijd al willen bewijzen dat je veel weet? Kom dan naar de jaarlijkse Ruimtelijke Wetenschapsquiz georganiseerd door de SeS'cie. In tweetallen zullen we de strijd aangaan wie het meeste weet over de ruimtelijke wetenschappen! Weet jij de winnaars van vorig jaar te verslaan? Schrijf je dan nu in!
De quiz zal plaatsvinden in Plaza Danza (Boterdiep 20a). De inloop is vanaf 19.45 en we starten om 20.15. De kosten bedragen €3,00 per persoon. Hier zitten 2 consumpties en hapjes bij inbegrepen. De rest van de avond zal bier, fris en wijn 2 euro kosten, dus neem ook wat kleingeld mee.
Tot morgen!
[47 aanwezigen]

Lezing verdwenen dorpen

06 februari 2014
Op donderdag 6 februari, in de eerste week na de tentamens, komt dhr. Stulp spreken over Nederlands verdwenen dorpen. Bert Stulp, ooit student aan onze faculteit en oud-lid van Ibn, is deskundige op dit terrein. Hij bracht al vijf boeken uit over dit mysterieuze onderwerp en heeft al meer dan 550 verdwenen dorpen beschreven. Om alvast in de stemming te komen: ze zijn gekarteerd op deze interactieve kaart: http://edemo2.esri.nl/storymaps/verdwenen_dorpen/.

De lezing begint 6 februari om 19.30 uur in zaal 1312.0012 van het Harmoniegebouw (begane grond). De inloop is vanaf 19.00 uur en de entree is gratis!

International Day

05 februari 2014
5 februari is International Day. Dit is een middag waar verschillende nationaliteiten gaan vertellen over hun land. Ook maken de internationale studenten hun cultuur zichtbaarder door bijvoorbeeld klederdracht en speciale lekkernijen uit het land van afkomst. Deze interessante middag wordt georganiseerd door EGEA.Deze zillen ook zorgen voor wat Nederlandse hapjes..
De locatie voor dit evenement is 5419.0102. Het evenement begint om 16.30 en duurt tot ongeveer 19.00.
[12 aanwezigen]

EJC filmavond

03 februari 2014
De EJC organiseerd een filmavond in de blauwe zaal. Welke film er bekeken gaat worden is nog een verrassing!
[22 aanwezigen]

Opnames Weet ik Veel

30 januari 2014
Ga met Ibn Battuta mee naar de opnames van de RTL4 quiz "Weet ik Veel" gepresenteerd door Linda de Mol! Drie BN'ers nemen het tegen elkaar en 100 studenten op. Jij kunt één van deze studenten zijn! Test je algemene kennis en maak ook nog eens kans op een geldbedrag! Inschrijven kan tot de kerstvakantie. De opnames zijn op 30 januari, om 13.30 uur zullen we verzamelen op het station.
[32 aanwezigen]

Netwerkborrel met alumni

17 januari 2014
Op vrijdag 17 januari organiseert Ibn Battuta, in samerwerking met Pro Geo, Geo Promotion en de Professor Keuningvereniging, een Netwerkborrel met alumni. De borrel zal plaatsvinden in de Bruinszaal van het Academiegebouw en duurt van 17.00-19.00.
Deze 'Netwerkborrel met alumni' is een mooie gelegenheid om kennis over het werkveld op te doen. Schrijf je snel in via dit formulier.
Wij hopen je op vrijdag 17 januari te zien in de Bruinszaal. Een deel van de hapjes en drankjes zal door ons worden verzorgd.

After-Wintersportborrel

14 januari 2014
De wintersporters zijn weer terug, dus kom hen verwelkomen in het warme Groningen! Het piekuur (bier en fris voor €1 en wijn voor €1,25) is van 22.00 tot 00.00!

Wintersport

03 januari 2014
Ook dit jaar organiseert Ibn Battuta weer een spectaculaire 10-daagse wintersportreis. Van 3 tot 12 januari zullen we met ongeveer 30 man naar flaine skiën of snowboarden. De reis is 300 euro, inclusief een 7-daagse skipas.
Daarnaast kun je vanaf 59 euro materiaal huren, inclusief schoenen. Voor slechts 80 euro heb je voor 5 dagen 3 uur lang ski- of snowboardles!
Ook krijgen we een gratis fust en zal de bierprijs rond de 2 euro liggen.
De inschrijving sluit op 11 november, dus schrijf je snel in!!!
Voor meer vragen kom langs bij de koffiekamer. 
[19 aanwezigen]

Bekerwedstrijd FC Groningen - NEC

19 december 2013
Op donderdag 19 december (18:45) speelt FC Groningen een bekerwedstrijd tegen NEC Nijmegen in Stadion Euroborg.
Let op: Dit is een activiteit in samenwerking met de EBF. Je zult je daarom via de site van de EBF moeten aanmelden. Dat kan door hier te klikken en je gegevens achter te laten!
 
[10 aanwezigen]

EJC Kerstgala

17 december 2013

Dit jaar vindt het gala plaats in de Subsonic! Voor 17.50 euro heb je voor dit geweldige feest een kaartje. Van 23.00 uur tot 01:30 uur is er onbeperkt gratis bier, wijn en fris!Dit jaar mogen er ook INTRODUCEES mee. Bij het borrelen met je nette pak of jurk zijn er ook heerlijke hapjes! Er worden hele goede dj's geregeld die jullie zullen laten zwingen. Kaartjes zijn te koop in de koffiekamer. LET OP: Dit jaar is er geen interfacultair gala zoals voorgaande jaren!!! Dus dit is de unieke kans om voor kerstmis een gala feest mee te maken! Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Want met heel veel mensen is er een leuke verrassing!

Excursie Leer

13 december 2013
Op deze dag zullen wij naar het Duitse Leer gaan. We zullen een leuke stadswandeling maken, lekker gaan uit eten en daarna zullen we iets typisch Duits gaan doen. We gaan namelijk ook nog een kerstmarkt bezoeken. "s Avonds pakken we de trein weer terug naar Groningen.
Aan deze excursie zijn waarschijnlijk geen kosten verbonden.
[21 aanwezigen]

Sinterklaas Borrel

10 december 2013
Sinterklaas en Zwarte Piet komen langs in de Mambo Jambo! Zoals altijd begint de borrel om 22.00 uur en er is piekuur tot 00.30 uur! Kom! En misschien zit jij wel met een biertje op sinterklaas zijn schoot.

SeScie Beerpong

10 december 2013
Dinsdag 10 december voor de borrel vindt het Ses'cie beerpong toernooi plaats! Vanaf 19.00 uur is het al piekuur en om 20.00 zal de strijd losbarsten in de Mambo Jambo, waarna we meteen kunnen blijven hangen voor de borrel!
[17 aanwezigen]

Schaatsen

03 december 2013
Naast dat de Wintercom een geweldige wintersport organiseert, organiseren zij ook een schaatsactiviteit. Dus bindt de ijzers onder en glijdt over het vertrouwde ijs van de ijshal van Kardinge. Je kan schaatsen huren voor een schappelijke prijs, zelf meenemen kan uiteraard ook. De activiteit is van 19.00 uur tot 21.00 uur.
[15 aanwezigen]

Ses'cie pokertoernooi

27 november 2013
Heb jij altijd al je gok-skills willen testen, kom pokeren met de Sport en Spel commissie! Uiteraard is er voor de Pokerkoning een mooie prijs! Je kan gratis deelnemen aan deze activiteit. De locatie is Louis XV en om 20.00 uur begint het toernooi.
[13 aanwezigen]

Schoenzetten

27 november 2013
Sinterklaas is reeds gearriveerd en trakteert! Tot en met 27 november kun je weer je schoen komen zetten in de koffiekamer en als je een mooie tekening maakt en een liedje zingt, dan krijg je op 28 november misschien wel iets leuks in je schoen van die goede sint!

Lezing Ameland of Atlantis?

26 november 2013
Wat zijn de gevolgen van gaswinning op de Wadden? Hoe wordt bodemdaling veroorzaakt en hoe doe je daar onderzoek naar? En wat of wie gaat er in dit soort kwesties voor: natuur, economie, de bewoners? Op dinsdag 26 november komt dr. Jaap de Vlas, voorzitter van de bodemdalinsgcommissie Ameland, daarover de tweede Ibn-lezing van dit studiejaar geven. De locatie is het muntiggebouw, het adres is grote kruisstraat 2. De inloop is vanaf 7 uur, we starten om half 8 en de toegang is zoals altijd gratis, be there! Locatie volgt nog.

Colectiva Kreunen en Beunen

25 november 2013
Colectiva zorgt voor een geweldig feest. Aangezien deze jongens heel erg veel van eten houden, worden er heerlijke hapjes verzorgd.
[16 aanwezigen]

Ex'cie stationsgebied Zwolle

21 november 2013
Vandaag zal de Excursiecommissie je meenemen naar Zwolle. Hier krijgen we een kijkje achter de schermen bij de verbouwing van het stationsgebied! Na een presentatie over de plannen, waar ook een verkeerskundige en een planoloog aanwezig zijn, volgt een rondleiding. De dag zal worden afgesloten met een interactief gedeelte. De excursie is van 9.00 uur verzamelen op het station tot 15.00 uur terug in Groningen
[13 aanwezigen]

One Day Exchange EGEA Utrecht

20 november 2013
Op deze dag organiseert EGEA Utrecht de One Day Exchange. Tijdens deze dag zal Utrecht verkend worden onder begeleiding van mensen van EGEA Utrecht. 's Avonds zal er worden gegeten in Utrecht en dan zal er een kroegentocht plaatsvinden. De avond wordt afgesloten met het eerstejaarsfeest van de V.U.G.S.
De dag begint om 12.00 op Utrecht Centraal. Het is ook mogelijk om delen van de dag bij te wonen. Mail hiervoor naar egeagroningen@gmail.com zodat wij dit kunnen doorgeven aan Utrecht.
De kosten voor deze dag zijn 20 euro, dit is inclusief lunch en avondeten. De drankjes in de kroeg 's avonds zitten hier natuurlijk niet bij.
 
[3 aanwezigen]

Borrel

19 november 2013
Bijgekomen van het prachtige EJC feest van vorige week en de Korte Buitenlandse Excursie? Of kon je er helaas niet bij zijn en wil je iedereen weer zien? Kom dan 19 november borrelen bij onze vertrouwelijke kroeg de Mambo Jambo! Het piekuur (bier en fris voor €1 en wijn voor €1,25) is van 22.00 tot 00.30!

Korte Buitenlandse Excursie

15 november 2013
Dit weekend zullen met 27 Ibn'ers in drie busjes afreizen naar Keulen. We vertrekken vrijdagochtend vroeg en zullen dit weekend de stad bekijken en er is een leuke excursie gepland! Zondag zullen we aan het eind van de middag/begin van de avond terug zijn in Groningen.
[27 aanwezigen]

EJC feest

11 november 2013
De EJC organiseert 11 november een feest! Kom na de tentamens uit je inmiddels stinkende onopgeruimde leeromgeving en feest op het thema Hard to ghetto. Het feest zal om 22.00 uur beginnen. Ook dit jaar zal het feest plaatsvinden in de Tapperij. Voor eerstejaars is het feest gratis. Ouderejaars kunnen een kaartje kopen voor €2,50 in de voorverkoop of €3,- aan de deur.


Planologielezing

11 november 2013
11 november: 10e Planologielezing met prof.dr.ir. George de Kam
15.15 uur Ontvangst met koffie en thee
15.30 uur Welkom door prof.dr. Woltjer
15.40 uur Planologielezing door prof.dr.ir. George de Kam
16.10 uur Co-referaat door prof.dr. Claartje Mulder
16.30 uur Discussie met de zaal
17.00 uur Borrel

SeS'cie dropping

24 oktober 2013
De SeS'cie organiseert 24 oktober een dropping. Houdt deze avond dus vrij in je agenda.
Meer informatie volgt!
[18 aanwezigen]

Whiskey lezing

22 oktober 2013
De lezingencommissie  organiseert haar eerste lezing! Hans Offringa de beste whiskey kenner van Nederland geeft 22 oktober een whiskeylezing in de toeter. Dus wil jij weten waar whiskey vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en nog veel meer kom dan naar deze lezing. Het begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30
[12 aanwezigen]

Martinitoren beklimmen + Uiteten.

16 oktober 2013
Er is weer een nieuwe eerstejaarscommissie! Zoals elk jaar wordt de Martinitoren beklommen. We verzamelen 16.00 uur voor de Martinitoren. Omdat je van trap lopen heel veel trek krijgt, gaan we om 17.00 uur uiteten. Voor eerstejaars is de Martinitoren GRATIS!  Ouderejaars betalen 2,50 euro.
[13 aanwezigen]

After-ALV Borrel

15 oktober 2013
Kom na de ALV allemaal mee borrelen in de Mambo Jambo! Het piekuur (bier en fris €1, wijn €1,25) loopt van 22.30 tot 00.30.

ALV

15 oktober 2013
Algemene Leden Vergadering.

Cantus Pedelgenootschap

08 oktober 2013
Vanavond organiseert het Pedelgenootschap der Ibn Battuta haar eerste cantus van het verenigingsjaar 2013-2014. Onder de bezielende leiding van deze mannen wordt het een prachtige avond zingen en feesten. Deze avond vol prachtig gezang mag je natuurlijk niet missen! De kosten bedragen €15,- en zal om 19:30 beginnen in 't Golden Fust.
[53 aanwezigen]

SeS'cie Liftwedstrijd!

04 oktober 2013
Heb jij altijd al eens willen liften? Zodra op de vrijdagochtend de eindbestemming bekend wordt gemaakt, zal de strijd losbarsten. Er wordt in teams van twee gestreden om de eretitel beste en snelste liftkoppel te behalen. De rest van het weekend zullen leuke activiteiten gedaan worden, waarna we op de zondag met het openbaar vervoer weer terug zullen reizen naar het hoge noorden.Schrijf je snel in, want vol = vol! Max. 32 deelnemers.
[18 aanwezigen]

Borrel

30 september 2013
Borrel in de Mambo Jambo, komt allen! Het piekuur (bier en fris voor €1 en wijn voor €1,25) is van 22.30 tot 00.30!

Zwemfest

26 september 2013
Zwemfest is een interfacultair muziekfestival waar Ibn Battuta dit jaar voor het eerst ook aan meedoet. Samen met VIP, GLV Idun en Ubbo Emmius zullen we de hele avond vanaf 20.30 uur genieten van verschillende bands en singer-songwriters. Om 20.00 uur openen de deuren van Poppodium Simplon (Boterdiep 69) en kun je luisteren naar onder andere: Kids with guns, The Tightropes, L!CK en Orange Skyline. De entree kost €7,50, maar voor leden hebben wij kaartjes in de aanbieding voor maar 5 euro! Kom voor kaartjes naar de koffie- of bestuurskamer.

EGEA BBQ

24 september 2013
EGEA organiseert een goed verzorgde bbq voor maar 5 euro in het Noorderplantsoen. Naast je normale studiegenoten komen hier ook buitenlandse studenten. Dit belooft een gezellige avond te worden. Je moet wel zelf je eigen drinken meenemen. 
De BBQ zal beginnen rond zes uur bij het rode klimrek in het Noorderplantsoen.
[24 aanwezigen]

Borrel

17 september 2013
De eerste borrel van het nieuwe jaar in de Mambo Jambo. Zoals vanouds met goede muziek en veel gezelligheid. Het piekuur (bier en fris €1, wijn €1,25) loopt van 22.30 tot 00.30.

Pubquiz

12 september 2013
Na de stadswandeling wordt er in Café de Toeter een pubquiz gehouden met vragen over de stadswandeling, Groningen, maar ook algemene zaken. Wil je een revanche op de quiz van het introductiekamp of wil je als ouderejaars je kennis testen doe dan mee! Het begint om 20.00 uur en kost €3,- per persoon.
[30 aanwezigen]

Stadswandeling

12 september 2013
De excursiecommissie laat je alle bijzondere plekken van het stadscentrum van Groningen zien. Daarnaast worden hier spannende verhalen over verteld. Dus studeer je nog maar net of vindt jij het simpelweg interressant om nog meer over onze mooie hoofdstad te weten te komen meld je dan aan hiervoor!
[11 aanwezigen]

Introductiekamp eerstejaars Ameland

06 september 2013
Ook dit jaar organiseert Ibn Battuta weer een prachtig introkamp op Ameland. Voor slechts €64,- krijg je een volledig verzorgd weekend samen met alle andere eerstejaars. Hierbij is het lidmaatschap voor een jaar inbegrepen. Het eerstejaarsweekend is zeker geen ontgroening. We verplichten je tot niets, het weekend is puur voor de gezelligheid! Er is beperkt plaats, vol is vol! Schrijf je dus snel in!
[102 aanwezigen]

Introductieborrel

02 september 2013
De allereerste borrel van het jaar in de Mambo Jambo! Komt allen om alvast kennis te maken met de nieuwe eerstejaars en om nieuwe contacten te leggen! Het begint om 20.00 en het piekuur (bier en fris voor €1 en wijn voor €1,25) is van 20:00 tot 23:00!

Ex'cie stadswandeling

12 augustus 2013
Leer alle unieke plekjes van het centrum van Groningen kennen! De excursiecommissie vertelt jullie over alle feitsjes en weetjes van de allermooiste stad van Nederland.

Schierweekend

12 juli 2013
Ook dit jaar organiseert de werkgroep Schier weer een legendarisch Schierweekend.. Ga mee naar Schiermonnikoog om te vieren dat de zomervakantie officieel begonnen is!
Dit jaar is het Schierweekend van 12 tot 14 juli. Kosten zijn rond de 50 euro, dit is inclusief de boottocht, het verblijf, ontbijt, lunch én fietshuur.

Let op! De inschrijving is gesloten. Mocht je je nog willen aanmelden, stuur dan een mailtje naar het bestuur!

[46 aanwezigen]

Excursie Amsterdam

20 juni 2013
Op 20 juni neemt de Excursiecommissie ons mee naar Amsterdam. Tijdens de excursie brengen we een bezoek aan de Noord-Zuidlijn en krijgen we een rondvaart door de Amsterdamse grachten. We verzamelen om 8:30 bij het Peerd van Ome Loeks. De kosten voor de excursie bedragen maximaal 5 euro. Eventuele reiskosten zijn voor jezelf. Schrijf je zo snel mogelijk in voor deze fantastische excursie!
[13 aanwezigen]

After-ALV borrel

18 juni 2013
Op 18 juni wordt hopelijk het nieuwe bestuur aangesteld; dat moet gevierd worden! Na de ALV is er dus een gezellige borrel in het Fust! De borrel begint om 22u en het piekuur (bier en fris 1 euro, wijn 1,25 euro) duurt tot 00:30.

ALV 18 juni (overdracht)

18 juni 2013
Op 18 juni vindt de gebruikelijke OverdrachtsALV plaats. Op deze algemene ledenvergadering geeft het bestuur een update over de laatste paar maanden en is er gelegenheid voor de leden om vragen te stellen aan het bestuur en opmerkingen te plaatsen. Belangrijk onderdeel is de presentatie van het Financieel en het Secretarieel jaarverslag en natuurlijk de overdracht van het oude naar het nieuwe bestuur.Klik verder voor meer informatie, de agenda en de notulen van de Februari ALV.

De ALV zal plaatsvinden in Het Heerenhuis, aanvang 19:30

International Day

11 juni 2013
Op dinsdag 11 juni van 16:00 tot 18:00 organiseert EGEA de International Day in de " Skribril"(het glazen zaaltje vlak bij de Blauwe Zaal) .  Deze middag zal in het teken staan van enkele korte presentaties over verschillende landen. De sprekers zijn  internationale PhD's en studenten aan onze faculteit. Naast deze praatjes zullen er ook enkele stands met verscheidene hapjes aanwezig zijn.
Dus wil jij meer leren over andere culturen en ondertussen genieten van wat lekkers, kom dan op dinsdag 11 juni om 16:00 naar de Skibril!

Ex'cie Wadlopen

07 juni 2013
Op 7 juni gaan we met de excursiecommissie wadlopen! Dit gaan wij doen bij Pieterburen. We  verzamelen om 13.00 uur bij het Peerd van Ome Loeks op het station. De kosten zijn maximaal vijf euro exclusief eventuele OV kosten.
Dus heb jij zin om lekker in de zon op het wad te lopen schrijf je snel in!
[5 aanwezigen]

W.J. van den Bremenlezing

06 juni 2013
Ook dit jaar organiseert de Lezingencommissie de, inmiddels prestigieuze, W.J. van den Bremenlezing. Dit jaar komt Haijo Apotheker spreken. Haijo Apotheker is momenteel burgemeester van Súdwest-Fryslan en is in het verleden van meerdere gemeenten burgemeester geweest.
De lezing is getiteld: “Noord-Nederland als planconcept: passie of construct” . Een zoektocht naar de betekenis van Noord-Nederland.
De lezing zal plaatsvinden op 6 juni in de Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, te Groningen.
Inloop: 14:00
Start:14:15
Graag tot dan!

Ses'cie WaterskiŽn

05 juni 2013
Kom allemaal met de Ses'cie Waterskiën, doe mee aan deze zomerse natte activiteit! Kabelwaterskiën is vergelijkbaar met het beter bekende waterskiën en wakeboarden achter een boot. Het grote verschil is, dat je door een kabel over het water getrokken wordt. Voor slecht 12 euro kan jij bij deze activiteit zijn!

Locatie: Hoofdweg 163
Tijd: 14:45 aanwezig (15.00 start de baan!)
Kosten: 12 euro[6 aanwezigen]

EJC eindfeest

04 juni 2013
Aloha!
Op vier juni organiseert de eerstejaarscommissie het eindfeest!
Dit mooie feest zal wederom plaatsvinden in de Tapperij en het thema zal "Hawaii" zijn. Dus zoek allemaal je zomerse outfit, hoelarokjes, palmbomen en kokosnootbikini's en vier het einde van dit mooie jaar met ons mee!
Het feest begint om 22.00u. Kaartjes zijn in de voorverkoop 2,50 euro en aan de deur 3 euro. Kaartjes zijn vanaf 28 mei verkrijgbaar in de koffiekamer.
 

Lezing dhr. Pellenbarg

29 mei 2013
Op 29 mei organiseert Ibn Battuta in samenwerking met de alumnivereniging, de Professor Keuning Vereniging, een speciale lezing. Oud-docent aan de FRW, Piet Pellenbarg, komt een lezing verzorgen! Hij zal het gaan hebben over de geografie van welzijn en geluk in Nederland.
De lezing vindt plaats in het Van Swinderen Huys (Oude Boteringestraat 19) te Groningen.
Inloop: 19.15
Begin: 19.30.
We hopen jullie allen daar te zien!

Interfacultair Gala

28 mei 2013
Op 28 mei vindt het Interfacultaire Gala plaats! Dit is een samenwerking tussen meerdere studieverengingen, waaronder Ibn Battuta. Hierdoor kan er een groot gala georganiseerd worden. Het belooft ook dit jaar weer een fantastsiche avond te worden!
Het gala vindt plaats op 28 mei van 23.00 tot 04.00 uur in Huize Maas. Kaarten zijn te koop bij het bestuur voor 25 euro. Dit kan je overmaken naar het rekeningnummer van Ibn Battuta, zet daar dan wel bij dat het voor een galakaartje is. Daarna kun je je kaartje ophalen bij de bestuurskamer. Een kaartje is inclusief bier, wijn, fris, binnenlands gedistilleerd, garderobe en fotograaf. De deuren sluiten om 0.00.

Ses' cie Kickboksen

23 mei 2013
Wil je even stoom afblazen en je agressie kwijt? Kom dan samen met de Sport en Spelcommissie kickbocksen! Onder leiding van een professionele trainer krijgen we een workshop speciaal voor Ibn. Schrijf je dus snel in!


Aanvang: 15:45  (ivm omkleden)
Locatie: is Rijksweg 28b, 9731 AB Groningen. 
Kosten: Ongeveer 7,50 (afhankelijk van aantal deelnemers)

 

[12 aanwezigen]

Borrel

21 mei 2013
Vanavond vindt er weer een gezellige borrel plaats in café 't Pleidooi! De borrel begint om 22u en het piekuur (bier en fris 1 euro, wijn 1,25 euro) duurt tot 00:30.

EJC Stef Stuntpiloottoernooi

21 mei 2013
Op 21 mei organiseert de EJC 's avonds een Stef Stuntpiloot toernooi! We beginnen om 20:00 in cafe 't Pleidooi!
[22 aanwezigen]

EGEA Uitwisseling Wenen

17 mei 2013
EGEA heeft een mooie uitwisseling met EGEA Wenen opgezet! Van 17 tot 22 mei komen er een aantal studenten uit Wenen naar Groningen. De datum waarop de groep Groningers daarna naar Wenen gaat is nog niet bekend. De kosten voor deze leuke uitwisseling zijn rond de 50 euro.
Let op: Als je je opgeeft, is het de bedoeling dat er iemand uit Wenen van 17 tot 22 mei bij jou op de kamer slaapt. Jij slaapt dan in Wenen ook bij diegene thuis.

EGEA Euromed Regional Congress 2013

01 mei 2013

BEC Estland, Letland, Finland

20 april 2013
De stemming is gesloten, de stemmen zijn geteld, en met 52 stemmen is de keuze dit jaar gevallen op Estland, Letland en Finland! De Buitenlandse Excursie zal dit jaar plaatsvinden van 20 t/m 28 april 2013. De inschrijving is inmiddels gesloten en de commissie is hard aan de slag om er een onvergetelijke reis van te maken!
[51 aanwezigen]

Excursie Urenco

18 april 2013
Op 18 april gaat organiseert de Excursiecommissie een excursie naar Urenco! Dit is een bedrijf, gevestigd in Almelo, dat verrijkt uranium produceert. Meer informatie over vertrekrijden ed. volgt, maar noteer de daum alvast in je agenda!
[25 aanwezigen]

Me'cie Museum voor Beeld & Geluid

17 april 2013
Deze activiteit gaat helaas niet door!
[1 aanwezigen]

Pre-BEC-Borrel

16 april 2013
Vanavond vindt er weer een gezellige borrel plaats in café 't Pleidooi! De borrel begint om 22u en het piekuur (bier en fris 1 euro, wijn 1,25 euro) duurt tot 00:30.

BEC-quiz

16 april 2013
Op 16 april organiseert de BEC een kennismakingsavond voor alle deelnemers van de BEC. Eerst zal de commissie het precieze dagprogramma van de BEC bekendmaken. Vervolgens gaan we in groepjes een quiz doen om elkaar én de landen waar we heen gaan, beter te leren kennen. Iedereen die meegaat op de BEC wordt dus verwacht hier aanwezig te zijn. De avond begint om half 9 in café 't Pleidooi, waar na afloop van de kennismaking de maandelijkse borrel van Ibn Battuta begint. Al met al wordt het dus een gezellige avond!

EGEA North and Baltic Regional Congress 2013

15 april 2013

EJC Paintball

12 april 2013
Op 12 april gaan we paintballen met de EJC in Assen! Onze paintballsessie duurt van 13.30u tot 16.30u. We verzamelen om 12.40u bij 't Peerd van Ome Loeks op het station en de kosten bedragen ongeveer 20 euro per persoon. Geef je snel op!
[37 aanwezigen]

BEC-lezing

04 april 2013
Op 4 april organiseert de Lezingencommissie een lezing over de Baltische staten. De voorzitter van de Nederlands-Baltische vereniging,, John de Jonge, neemt ons mee naar de geschiedenis en de culturele achtergronden van Riga en Tallinn. Deze lezing wordt speciaal georganiseerd voor de deelnemers van de BEC, alhoewel natuurlijk iedereen welkom is! De lezing begint om half 8 en vindt plaats in de Van der Leeuwzaal in het Academiegebouw.

EGEA Western Regional Congress 2013

01 april 2013
Berlijn

Ses'cie Voetbaltoernooi

26 maart 2013
Op dinsdag 26 maart zal de Sport-en spelcommisie een voetbaltoernooi organiseren. Het maakt niet uit of je wel of niet kunt voetballen, iedereen is van harte welkom. Dus kom dinsdag tussen de tentamens door lekker stoom afblazen met de Ses'cie! De activiteit zal om 13.00 beginnen.
We verzamelen 12.30 bij de koffiekamer!
[19 aanwezigen]

BeNDeLux weekend 2013

22 maart 2013
Inschrijven kan tot en met 27 februari via deze site: http://www.egea.eu/congresses/bwe13/index.php
[1 aanwezigen]

Broertjes- en zusjesborrel

19 maart 2013
Vanavond vindt er weer een gezellige borrel plaats in café 't Pleidooi! Deze keer zijn al je broers, zussen, neven, nichten, opa's en oma's ook welkom! De borrel begint om 22u en het piekuur (bier en fris 1 euro, wijn 1,25 euro) duurt tot 00:30.

Cantus Pedelgenootschap

12 maart 2013
Op 12 maart organiseren de mannen van het Pedelgenootschap weer een cantus. Deze gezellige avond vol verbroedering en prachtige liederen mag je niet missen!
De cantus begint om 19.30 in café 't Golden Fust, deelname kost 17,50 euro.
[30 aanwezigen]

Excursie Emmen

12 maart 2013
Op 12 maart gaan we naar Emmen met de Excursiecommissie! Hier krijgen we een presentatie van de Gemeente Emmen over het centrum en de vernieuwing hiervan mbt de dierentuin. Daarna gaan we naar de dierentuin zelf, waar we een kleine rondleiding krijgen en vervolgens zelf de dierentuin in mogen!
Deelname is slechts €12,50 inclusief entree voor het park. Vertrektijd volgt zsm.
[23 aanwezigen]

Lezing Energy Valley

11 maart 2013
Op 11 maart organiseert de Lezingencommissie weer een lezing. Deze keer komt Floris van der Lingen, alumnus van onze faculteit, een lezing geven over zijn stage bij Energy Valley. Eerst zal hij ons vertellen waar Energy Valley voor staat, waarna er aan de hand van een aantal stellingen een discussie met de zaal kan ontstaan.  De lezing begint om 19.30 in het Academiegebouw. 

SeS'cie Liftexperience

08 maart 2013
Altijd al eens willen liften? Dit is je kans! De Sport-en Spelcommissie organiseert op 8 maart een liftexperience door Nederland! Een dag lang lift je in twee- of drietallen dwars door Nederland om zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren. Het team wat aan het eind de meeste punten heeft verzamelt, wint!
Deelname mag in twee-of drietallen en ieder team moet minstens één jongen bevatten. Uiteraard mag je je ook alleen opgeven, dan koppelt de commissie je aan een andere deelnemer.
Geef je snel op voor deze onvergetelijke liftexperience!
[14 aanwezigen]

EJC-feest

06 maart 2013
Op 6 maart is er weer een EJC-feest. Dit keer gaat de EJC buiten de lijntjes! De dresscode is een wit t-shirt, welke aan het einde van de avond niet meer wit hoeft te zijn. Entree is voor eerstejaars gratis, ouderejaars betalen in de voorverkoop €2,50 en aan de deur €3,00.
Het feest vindt plaats in de Tapperij en begint om 22.00u. Ouderejaars kunnen kaartjes kopen in de koffiekamer/bestuurskamer.
We hopen jullie allemaal te zien op deze kleurrijke avond!

Excursie Europapark

05 maart 2013
Op 5 maart organiseert de Excursiecommissie een excursie naar het Europapark! Hier krijgen we een rondleiding van de gemeente over het idee achter Europapark en wat de verdere plannen zijn in dit stationsgebied. De rondleiding duurt van 13.30 tot 16:00. Deelname is gratis. Het is de bedoeling dat we om half twee op station Europapark verzamelen.
[16 aanwezigen]

Bedrijfsbezoek Procap

01 maart 2013
Op 1 maart zullen we met de werkgroep Bedrijfsbezoeken naar Delfzijl gaan. Hier zal een bedrijfsbezoek aan Procap plaatsvinden in de vorm van een interactieve game over de Eemshaven.Er zullen niet alleen studenten deelnemen maar ook professionals van verschillende bedrijven en overheden. Aflsuitend gaan we nog gezellig borrelen.
 
Maximaal aantal deelnemers is 20, aanmelding sluit woensdag, bij overinschrijving wordt er geloot.
[18 aanwezigen]

SeS'cie RW-Quiz

26 februari 2013
26 februari is het weer zo ver, de jaarlijkse ruimtelijke wetenschapsquiz! Laat anderen zien hoe groot jouw geografische, planologsiche en algemene kennis is. Of geniet gewoon van een gezellige avond met leuke vragen. Inschrijven liefst in tweetallen.
De avond begint om 19.00 uur in Plaza Danza aan het Boterdiep. We zien jullie daar!
[33 aanwezigen]

EGEA Eastern Regional Congress

25 februari 2013
Van 25 februari tot 1 maart 2013 organiseren enkele Russiche EGEA entiteiten het Eastern Regional Congress.
Deze zal plaatsvinden in Tver en zal als thema "Urban Geography: Life through Cities" hebben.
Kosten bedragen 95 euro (exclusief vliegtickets en Visum).
Voor meer informatie hierover kun je mailen naar EGEA Groningen op egea@ibnbattuta.nl
[1 aanwezigen]

Businesscourse Grontmij

22 februari 2013
Grontmij daagt je uit!
Ervaar hoe het is om een adviseur van Grontmij te zijn.
Op 22 februari zal deze reallife case het uiterste van je planologische skills vragen. Los samen met adviseurs van Grontmij een interessante en leerzame case op.
De dag begint om 12.30 uur met lunch en zal om 17.00 uur afgesloten worden met een borrel.
Locatie: Heerenhuis
Kosten: Gratis!


Let op: bij overinschrijving (max 30) wordt er geselecteerd op studievoortgang.
[31 aanwezigen]

Algemene ledenvergadering 19-02

19 februari 2013
Op 19 februari vindt de gebruikelijke februari-ALV plaats. Op deze algemene ledenvergadering geeft het bestuur een update over de laatste paar maanden en is er gelegenheid voor de leden om vragen te stellen aan het bestuur en opmerkingen te plaatsen.

De ALV zal plaatsvinden in café de Keyzer en begint om 20:00 uur. Inloop vanaf 19:30.

Voor de ALV-agenda klik  hier
Voor de Notulen van 16 okober klik hier
Voor de Notulen van 20 november klik hier

Workshop Jelmer: 'de civiele toekomst'

15 februari 2013
Jíj als planoloog in de civiele techniek!?!
Workshop planologie & civiele techniek


Welke mogelijkheden biedt de civiele techniek voor FRW'ers? Waar komen zij terecht? Wat houdt een traineeship in de civiele tecniek in? Welke meerwaarde biedt een planoloog in de civiele techniek? Vragen die centraal zullen staan tijdens een workshop, gegeven door Jelmer ‘de civiele toekomst’. Oud-FRW studenten werkzaam als trainee zullen hun ervaring tijdens de workshop delen. Ook is er ruimte om vragen te stellen tijdens de afsluitende borrel. Lijkt je dit interessant? Meld je dan aan op de website van Ibn Battuta http://www.ibnbattuta.nl/. Aanmelden kan tot vrijdag 8 maart, deelname is gratis. Heb je vragen? Neem dan contact op met petervanderven@jelmer.nl Wil je meer weten? Kijk dan op www.jelmer.nl. Tot de 15e!

Klaverjastoernooi Roem en Rookworst

14 februari 2013
Groninger Klaverjasgenootschap 'Roem en Rookworst' presenteert: Voor maar 2 euro kan een avond lang klaverjassen voor rookworst en eeuwige roem! Ben je nog niet zo bedreven in dit mooie kaartspel? Sluit dan aan bij de cursistentafel, waar we je de fijne kneepjes bij zullen brengen. De locatie is het Floreshuis (naast AH Korreweg), Floresplein 19-23.  De avond begint om 19.30.

[2 aanwezigen]

SeS'cie gymmen

12 februari 2013
12 feburari gaan we weer ouderwets gymmen! Trek je gymbroek en gymschoenen uit de kast en kom langs.
 
16.30 - 18.30 uur
[16 aanwezigen]

Borrel

11 februari 2013
Op 11 februari vindt er weer een gezellige borrel plaats in café 't Pleidooi! De borrel begint om 22u en het piekuur (bier en fris 1 euro, wijn 1,25 euro) duurt tot 00:30.


Lezing Landschapsgeschiedenis

11 februari 2013
Op 11 februari 2013 organiseert de Le'cie een lezing over landschapsgeschiedenis. Dhr. Theo Spek komt een lezing geven met als titel “Sporen in het landschap. Interdisciplinair onderzoek naar de geschiedenis van de cultuurlandschappen van Noord-Nederland".
Meer informatie volgt nog! 

Lezing Landschapsgeschiedenis

11 februari 2013
Op 11 februari organiseert de Lezingencommissie weer een interessante lezing! Deze keer komt Theo Spek een mooie lezing geven over landschapsgeschiedenis, met als specificatie: "Sporen in het landschap. Interdisciplinair onderzoek naar de geschiedenis van de cultuurlandschappen van Noord-Nederland."
De lezing begint om half 8 in zaal A8 in het Academiegebouw.

EJC Kroegentocht

06 februari 2013
Op 6 februari gaan we vieren dat de tentamens voorbij zijn! De EJC organiseert een kroegentocht langs bekende en minder bekende kroegen in Groningen. We verzamelen om 22.30 midden op de Grote Markt.
[27 aanwezigen]

Bedrijfsbezoek Weusthuis & Partners

01 februari 2013
Vandaag neemt de werkgroep Bedrijfsbezoeken jullie mee op bedrijfsbezoek naar Weusthuis & Partners. Dit is een projectmanagementbureau in Groningen. We krijgen een rondleiding en presentatie van Rob van Vliet over de lopende projecten. Het zal van 10:00 uur tot 12:00 uur duren. Er is plek voor ongeveer 15 personen, dus schrijf je snel in!
Informatie over vertrek zal nog volgen.
[15 aanwezigen]

Borrel

15 januari 2013
Vanavond vindt er weer een gezellige borrel plaats in café 't Pleidooi! De borrel begint om 22u en het piekuur (bier en fris 1 euro, wijn 1,25 euro) duurt tot 00:30.

Vertrouwenspersonen Groepstherapie

15 januari 2013
We kunnen ons heel goed voorstellen dat je in het nieuwe jaar, na de heftige feestdagen en pittige tentamens toe bent aan een stukje emotionele hulpverlening. Gebroken voornemens, tegenvallende resultaten en depressieve weerberichten gaat niemand in de koude kleren zitten, en daarom bieden Neeltje Westra en Marten Hoekstra, de Vertrouwenspersonen 2012-2013 van Ibn Battuta, graag een steun in deze onzekere tijden!

Dinsdag 15 januari, voor de borrel, vanaf 20:00, staan wij klaar om elke Ibn’er met of zonder problemen een hart onder de riem te steken, een schouder te bieden om op te leunen, een tissue aan te bieden om in uit te huilen, opbeurende verhalen te vertellen en al het andere wat nodig is om jou te helpen! Wij zullen zorgen voor de therapie, maar vergeet niet je eigen therapie (lees: drank) mee te nemen. Aansluitend kunnen we met een opgelucht hart naar de borrel!


Almanakuitreiking

14 januari 2013
Na maanden hard werken is het eindelijk zover... De almanak is af! Op 14 januari zal de Almanakcommissie 2012-2013 de almanak van dit jaar uitreiken, en wel in café 't Pleidooi, van 20.00 uur tot 22.00 uur. Kom allemaal de nieuwe almanak bewonderen!

EJC Filmavond

10 januari 2013
Op 10 januari houdt de EJC een gezellige filmavond! In de Blauwe Zaal zullen we met z'n allen een film gaan kijken. Welke film? Dat houden we nog even geheim! 
[16 aanwezigen]

Lezing Weer

09 januari 2013
Op 9 januari vindt er weer een lezing plaats, georganiseerd door de Lezingencommissie. Deze keer zal het gaan over het weer. Wim Klaassen komt spreken over verschillende soorten weer, hoe je aan de wolken kunt zien wat voor weer het wordt, etcetera. De lezing zal plaatsvinden in de Van Leeuwenzaal in het Academiegebouw en begint om half acht.

Wintersport

04 januari 2013
Dit jaar gaat de wintersport van Ibn Battuta naar St. Jean d'Arves! Met meer dan 300 km piste voor zowel beginners als gevorderden en een centraal gelegen appartement op kruipafstand van zowel skilift als bar mag je deze reis zeker niet missen! Van 4 t/m 13 januari zullen we afreizen naar Frankrijk. De inschrijving is inmiddels gesloten en de commissie is hard bezig een topreis neer te zetten!
[14 aanwezigen]

G.G.D.L. From Dusk till Dawn

21 december 2012
Het is weer zover, G.G.D.L. neemt je mee voor de zwaarste avond van het jaar. Om de uitdaging nog groter te maken, is het dit jaar de End Of The World Edition!
Tussen 16:20 en 08:44 zullen wij in de kroegen te vinden zijn, durf jij het aan?
Vanaf 16:00 verzamelen in café Atlantis, Oude Kijk In 't Jatstraat 25.
Er zijn mooie gadgets voor de deelnemers die met ons het einde halen, Nu Echt!
Inschrijven via de website of het mededelingenbord van Ibn Battuta.

[5 aanwezigen]

SeS'cie Beerpong

20 december 2012
Op 20 december organiseert de SeS'cie een heuse beerpong-avond! Een spel wat iedere student wel eens gespeeld moet hebben. Deze gezellige avond vindt plaats in Unitas, Schuitendiep 74, en begint om 20u. Deelname is €5,- inclusief drie drankjes.
Geef je wel even van tevoren op, zodat de SeS'cie weet hoeveel spellen ze klaar moeten zetten!
N.B.: Beerpong is een drankspel, maar kan ook met ijsthee of cola, want fris is ook cool!
[15 aanwezigen]

EJC Kerstgala

18 december 2012
Ook dit jaar zal er weer een fantastisch kerstfeest van Ibn Battuta plaatsvinden. En niet zomaar een feest, maar een gemaskerd bal! Het feest zal om 22:00 uur losbarsten in het Platformtheater. Met een exclusief optreden van NIMBY kan de avond niet meer stuk.
Kaarten kosten vijf euro in de voorverkoop en zijn te koop in de koffiekamer en in de bestuurskamer. Aan de deur kosten kaartjes zes euro.
We hopen jullie allemaal te zien, in je mooiste gala-outfit!
Let op: de deur is open tot 01:00. Zorg dus dat je voor 01:00 binnen bent!

Colectiva Kerstdiner

18 december 2012
18 december, voorafgaand aan het kerstfeest, zal het eerste Colectiva Kerstdiner plaatsvinden. Heb jij altijd al eens chique willen dineren met je mede-Ibners? Dan is dit de unieke gelegenheid!
Tijdens een exclusief vijfgangendiner, geheel bereid door de heren van Colectiva, kan genoten worden van heerlijke vers bereidegerechten en fijn gezelschap. Colectiva zal deze avond alles uit de kast halen om er een fantastische volledig verzorgde avond van te maken. Er is plaats voor maximaal 30 mensen, dus wees snel met de inschrijvingen!
Locatie: Het Floreshuis, Floresplein 19-23
Datum: 18 december 2012
Inloop: Vanaf 18.30, eerste gang 19.00
Kosten: €15,-
Dresscode: Black Tie
 
Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt dus het is helaas niet meer mogelijk je voor het diner aan te melden.
[30 aanwezigen]

Excursie Universiteitsmuseum

13 december 2012

Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van de RuG? Ga dan mee met de excursiecommissie naar het universiteitsmuseum! De excursie vindt plaats op donderdag 13 december. We verzamelen om 13:45 voor de UB, vanaf daar is het niet ver lopen naar het museum.
[5 aanwezigen]

Lezing dhr. Dekker

12 december 2012
Op deze avond vindt er een zeer bijzondere lezing plaats. Eén van de ereleden van Ibn Battuta, drs. J.B.R. Dekker, zal een lezing voor ons gaan verzorgen.
De lezing zal plaatsvinden in de Senaatszaal in het Academiegebouw en om 19:30 beginnen. Inloop vanaf 19:00. 
Meer informatie over de lezing zal nog volgen maar noteer de datum alvast in je agenda!

Wintercom Schaatsen

11 december 2012
Ga met de Wintercom mee schaatsen in Kardinge! Op 11 december gaan we gezellig met z'n allen naar Kardinge. We verzamelen om 19.45 voor Kardinge. Voor mensen met een ACLO-kaart kost het vier euro, voor mensen zonder ACLO-kaart zes euro. Ook kun je in Kardinge voor vijf euro schaatsen huren, mocht je die zelf niet hebben.
Na het schaatsen gaan we lekker naborrelen in de SnowValley. Schrijf je nu in!
[9 aanwezigen]

EGEA Uitwisseling Munster

05 december 2012
EGEA organiseert in december een uitwisseling met Munster! Van 5 t/m 8 december komen er een aantal mensen uit Munster hierheen, en van 19 t/m 22 december gaan wij met een kleine delegatie daarheen.
Beide keren wordt er een mooi programma in elkaar gedraaid, waarbij men elkaar zal rondleiden in de eigen stad, zowel overdag als in het nachtleven. In Munster zijn bijvoorbeeld rond 19 december prachtige kerstmarkten te vinden!
Let er wel op dat het binnen EGEA gebruikelijk is dat je gewoon bij iemand thuis slaapt. Hou er dus rekening mee dat, als je je opgeeft, er ook iemand uit Munster bij jou slaapt die paar dagen.
Kosten voor deze uitwisseling bedragen ongeveer €20, alleen de reiskosten naar Munster toe.
Je kan je inschrijven tot 29 november, er is in principe een maximum aantal deelnemers van vijf.
[1 aanwezigen]

Lezing Terrorisme

03 december 2012
Op 3 december organiseert de Lezingencommissie weer een lezing! Deze keer geeft drs. L. Wecke een lezing over het onderwerp terrorisme, beeld en werkelijkheid. Hoe ervaren wij terrorisme en hoe verhoudt dit zich tot de werkelijkheid? De rol van onder andere de media in onze beeldvorming over het terrorisme wordt hierbij besproken. Drs. L. Wecke is polemoloog en werkzaam bij de Radboud Universiteit en Centrum voor Internationaal Conflictanalyse & Management (CICAM).
De lezing begint om 19.30 in de Van Leeuwenzaal in het Academiegebouw.

Sinterklaasborrel

03 december 2012
Ditmaal een bijzondere borrel, want Sinterklaas en Zwarte Piet hebben beloofd dat ze even langskomen in 't Pleidooi! Dat mag je natuurlijk niet missen! De borrel begint om 22:00 en het piekuur (bier en fris 1 euro, wijn 1,25 euro) duurt tot 00:30.
Let op! Deze borrel is op 3 december en ja, dat is op maandag. Dus niet op dinsdag!

Workshop Personal Branding

29 november 2012
Hoe kan je het beste iemand overtuigen om jouw boodschap aan te nemen? Hoe laat je een zakelijk gesprek succesvol verlopen? Hoe maak je nou een goede eerste indruk?
Personal branding gaat over het neerzetten van een goede sfeer en het geven van een bezielende presentatie. Dit kan door middel van lichaamstaal, verleiden met woorden en een goede mentale voorbereiding.
Op 29 november organiseert Ibn Battuta in samenwerking met Stichting Pro Geo hier een workshop over. De workshop gaat over hoe je jouw boodschap en jezelf presenteert en hoe je de sfeer van een gesprekop de juiste manier kan sturen. Leer hoe je met woorden kunt boeien en hoe je jouw eigen lichaamstaal en die van je gesprekspartner kunt interpreteren.
De workshop zal plaatsvinden in zaal 5419-0105 van 15.00 tot 16.30. Kosten zijn €7,50. We hopen jullie allemaal te zien!
 
[13 aanwezigen]

After BALV- borrel

20 november 2012
Na de bijzondere ALV van 's middags is het tijd voor een drankje! De borrel van 20 november begint om 22:00 en piekuur (bier en fris 1 euro, wijn 1,35 euro) duurt tot 00:30. We zien jullie in 't Pleidooi!

Bijzondere ALV

20 november 2012
Op de afgelopen ALV is besloten de begroting voor het jaar 2012-2013 niet vast te stellen, maar om hiervoor een extra ALV in te lassen. Op deze ALV zal alleen de begroting worden behandeld met het doel deze alsnog vast te stellen.
Deze bijzondere ALV vindt plaats op 20 november, in zaal 5256.223 van gebouw C op het Zernike (Blauwborgje 10). Het begint om 13.30 uur.
De notulen van de vorige ALV en de aangepaste begroting liggen, samen met de agenda, ter inzage in de koffiekamer.
Bij deze is iedereen uitgenodigd.

Lezing Amerikaanse Politiek

19 november 2012
Op 19 november organiseert de Lezingencommissie weer een lezing! De tweede lezing van dit jaar zal worden gehouden door Doeko Bosscher, hoogleraar eigentijdse geschiedenis aan de RuG. We zullen het gaan hebben over de Amerikaanse verkiezingen en hoe die zijn verlopen. Verder zal er een vergelijking tussen Amerika en Europa aan bod komen en eventueel het geopolitieke beleid van de VS over bijvoorbeeld het Midden Oosten. Politiek en Amerika staan dus centraal tijdens deze lezing. Na de lezing is er ruimte voor discussie en kunnen er vragen worden gesteld.
De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in zaal 1313.0309 in het Harmoniegebouw. Bij deze is iedereen van harte uitgenodigd!

Hockeytoernooi SeS'cie

19 november 2012
GCHC organiseert een groot hockeytoernooi waar de SeS'cie met een team aan mee wil doen! Wil jij een middagje hockeyen met je studiegenoten? Schrijf je dan nu in voor deze leuke, sportieve dag! Deelname is gratis, eten en drinken is daar te koop.
[5 aanwezigen]

SeS'cie Zwemmen (afgelast wegens onvoldoende animo)

16 november 2012
Wegens onvoldoende animo zal deze acitivteit niet door gaan. Onze excuses.
 
Ga met de SeS'cie mee lekker zwemmen! Op 16 november gaan we met z'n allen naar de Bonte Wever in Assen. Kosten zijn €7,50. Geef je nu op!
Er wordt om 12:30 op CS Groningen verzameld.
[2 aanwezigen]

EJC Martinitoren beklimmen

13 november 2012
Op 13 november neemt de Eerstejaarscommissie je mee de Martinitoren op! Deze toren moet je als Stadjer eigenlijk wel minstens één keer in je leven van binnen gezien hebben. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. Na deze leuke ervaring gaan we gezellig met z'n allen uit eten bij de pizzeria.  Voor eerstejaars is de beklimming gratis, ouderejaars betalen €2.
We verzamelen om 14.45 onder de Martinitoren.
Let op: Het eten is wel voor eigen rekening. Als je mee wilt naar de pizzeria, stuur dan, als je je aanmeldt via de website, een mailje naar eerstejaarscommissie@gmail.com.
De inschrijving sluit op 9 november om 12.00 uur.
[16 aanwezigen]

KBE Leuven & Brussel

09 november 2012
Zet de data 9 t/m 11 november alvast in je agenda! Dit weekend zal de KBE plaatsvinden en dit jaar gaan we naar Leuven & Brussel!
Let op: Voor deze activiteit geldt een  maximaal aantal deelnemers van 27. Bij overinschrijving zal er worden geloot. 
[23 aanwezigen]

EJC feest: Back to the 90's!

24 oktober 2012
De eerste activiteit van de nieuwe Eerstejaarscommissie is een feit. Op 24 oktober nemen ze je mee terug naar de 90's! Kom als Spice Girl, als Pokémon, als boyband, of lekker in je gabber-trainingspak en neem je flippo's mee! Alles kan en alles mag. Dit jeugdsentiment-festijn vindt plaats in de Tapperij en begint om 22u. Het wordt sowieso een avond die je niet mag missen!
Voor eerstejaars is de toegang gratis, ouderejaars betalen in de voorverkoop €2,50 en aan de deur €3. De voorverkoop is vanaf 15 oktober tijdens de koffie-uren in de koffiekamer.

After-ALV Borrel

16 oktober 2012
Kom na de ALV naar café 't Pleidooi voor weer een gezellige borrel! De borrel begint om 22u en het piekuur (bier en fris 1 euro, wijn 1,25 euro) duurt tot 00:30.

Algemene ledenvergadering

16 oktober 2012
Op 16 oktober vindt de eerste ALV van het verenigingsjaar 2012-2013 plaats! Alle leden zijn op deze avond welkom om mee te komen praten over Ibn Battuta. De ALV vindt plaats in Café de Keyzer en begint om 19.30. We hopen jullie allemaal te zien!

NRG Battle

12 oktober 2012
De NRG Battle staat weer voor de deur! De NRG Battle is een geheel verzorgde dag waarop je je bezig gaat houden met onderwerpen als energie en gezondheid. Tijdens de battle werk je in groepen aan cases op het gebied van energie, welke je aan het eind van de dag presenteert aan een gerenommeerde jury. De vijf beste groepjes mogen door naar de finale, waarin mooie prijzen te winnen zijn! 
Mocht je mee willen doen aan deze leerzame, maar vooral leuke battle, meld je dan snel aan!|
Voor meer informatie en een uitgebreid dagprogramma kun je terecht de officiële website van de NRG Battle. 
[3 aanwezigen]

Cantus Pedelgenootschap

09 oktober 2012
De traditionele avond van zingen zuipen en zie maar hoe je thuis komt zal ook dit jaar weer gehouden worden. De cantus zal om 19:30 (inloop vanaf 19:15) beginnen en plaatsvinden in 't Golden Fust. De kosten zijn 17,50 euro.
Schrijf je in om mee te doen!
[35 aanwezigen]

Lezing Stefan van der Poel

08 oktober 2012
Op 8 oktober aanstaande organiseert de nieuwe lezingencommissie hun eerste lezing. Universitair docent en historicus Stefan van der Poel zal komen spreken over Midden-Europa en de geschiedenis van de relatie tussen verschillende landen in dit gebied. De lezing zal beginnen om 20u, en zal plaatsvinden in zaal A7 in het Academiegebouw.

SeS'cie Liftwedstrijd (afgelast)

05 oktober 2012
Het SeS'cie liftweekend komt er weer aan! Het liftweekend vindt dit jaar plaats op 5, 6 en 7 oktober. Het is de bedoeling dat je in tweetallen gaat liften (twee meisjes is niet toegestaan). De bestemming wordt op de ochtend van 5 oktober bekend gemaakt, waarna je zo snel mogelijk naar de locatie toe moet liften. De bestemming zal een plaats in Europa zijn; eerdere jaren waren bijvoorbeeld Berlijn en Oostende liftbestemmingen. Eenmaal aangekomen maken we er met z'n allen een leuk weekend van! Totale kosten voor dit complete weekend zullen ongeveer 65 euro zijn en worden achteraf afgeschreven.
Let op: je dient je aan te melden in tweetallen. Schrijf je in via de inschrijflijst bij de koffiekamer zodat je duidelijk kunt aangeven met wie je een tweetal vormt. Inschrijving op de website kan alleen individueel en is dus niet bindend! 
[29 aanwezigen]

EGEA barbeque & beachvolleybal

25 september 2012
Om het einde van de zomer te vieren organiseert EGEA op 25 september een barbecue aan de Hoornse Plas. Naast lekker eten kun je ook de vakantie kilo's eraf sporten, want er is een beachvolleybal-net aanwezig!
De kosten zijn ongeveer 5 euro.
Eigen drinken meenemen. 
[22 aanwezigen]

EGEA One Day Exchange: Amsterdam

19 september 2012
Vandaag neemt EGEA je mee voor een interessante en vooral ook gezellige dag in onze hoofdstad. Het programma wordt verzorgd door EGEA Amsterdam. Overnachtingen kunnen geregeld worden, mits je op tijd aangeeft mee te gaan.
[1 aanwezigen]

Borrel 18 september!

18 september 2012
Vanavond vindt er weer een gezellige borrel in Café 't Pleidooi plaats! De borrel begint om 22:00 en het piekuur (bier en fris 1 euro, wijn 1,25 euro) duurt tot 00:30.

EGEA Uitwisseling Wenen

15 september 2012
In het weekend van 15 september zullen enkele geografie studenten uit Wenen hier heen komen om onze mooie stad te leren kennen. Heb jij zin om een paar dagen een leuk programma met deze mensen en de leden van EGEA Groningen te lopen? Meld je dan aan voor deze activiteit!
De teruguitwisseling zal plaatsvinden in oktober of november.
[2 aanwezigen]

Ex'cie Stadswandeling

13 september 2012
Ga op donderdag 13 september met de excursiecommissie mee om de stad Groningen beter te leren kennen!
De wandeling zal donderdag om 16:00 bij de Martinitoren beginnen. 
[14 aanwezigen]

Inschrijving Introductiekamp Ameland OUDEREJAARS

07 september 2012
De loting voor deze activiteit heeft plaatsgevonden en iedereen heeft een mail ontvangen of hij/zij is ingeloot of uitgeloot. Let op: wanneer je wordt uitgeloot is het niet de bedoeling dat je (onaangekondigd) een dag langskomt!
[45 aanwezigen]

Inschrijving Introductiekamp Ameland EERSTEJAARS

07 september 2012
Het introductiekamp zal plaatsvinden van 7 tot en met 9 september op Ameland.
 
Het is helaas niet meer mogelijk je voor het kamp in te schrijven.
[101 aanwezigen]

Introductieborrel 2012-2013

03 september 2012
Op maandag 3 september luiden we het nieuwe jaar feestelijk in met een gezellige introductieborrel! De borrel zal om 20:30 beginnen en vindt plaats in Café 't Pleidooi. Het piekuur duurt van 20:30 tot 23:30.
We hopen iedereen en vooral de nieuwe eerstejaars hier te zien!

Schierweekend

10 juli 2012
Het Schierweekend zal dit jaar plaatsvinden in een midweek van 10 t/m 12 juli. We zullen overnachten in bungalowtenten op Schiermonnikoog. De kosten zullen rond de 50 euro liggen. Meer informatie over het programma volgt. Inschrijven kan via de website of schrijf je in op het mededelingenbord naast de koffiekamer.
[19 aanwezigen]

W.J. van den Bremenlezing - Van Mansholt tot Bleker

09 juli 2012
Let op! De datum van deze activiteit is van 2 juli aangepast naar 9 juli aanstaande. De lezing begint om 10.30 uur en zal duren tot 12.00 uur. De locatie is de Doopsgezinde kerk (Oude Boteringestraat 33).
De heer Henk Bleker zal het deze ochtend hebben over de besluitvorming en ontwikkeling van de rurale gebieden door de jaren heen. De titel is dan ook niet voor niets, van Mansholt tot Bleker.
Onderwerpen die Henk Bleker onder andere hierin zal aanstippen, zijn de grote exogene ontwikkelingen op het platteland, 50 jaar GLB en de besluitvorming met burgers in het openbaar bestuur. Ook zullen de actuele discussies over megastallen en natuurbescherming aan de orde komen. 
Let op; het is een lezing dus nette kleding is gewenst!
We hopen iedereen te zien op 9 juni, schrijf deze nieuwe datum snel in je agenda!

EGEA BBQ (Afgelast)

28 juni 2012
De EGEA BBQ zal dit jaar plaatsvinden op 28 juni. Kom deze avond naar het Hoornse Meer om gezellig vleesjes te eten en drankjes te drinken! Kosten zijn slechts 5 euro.
Wegens weersvoorspellingen gaat deze activiteit helaas niet door.
[32 aanwezigen]

From Dusk Till Dawn For Dummies

21 juni 2012
Ook op de kortste nacht van het jaar is GGDL weer in de stad om de héle nacht van zonsondergang tot zonsopkomst te drinken en feesten. Is de from dusk till dawn op 21 december te zwaar voor je of heb je gewoon zin om met ons te drinken? Dit is je kans!
De officiële zonsondergang is 22:04 en de officiële zonsopkomst 05:19.
[1 aanwezigen]

De rare hoedjes After-ALV borrel

19 juni 2012
Zet je raarste hoedje, muts, sombrero, fez, kapje, hoofddoek of pet op en kom gezellig een feestje vieren in Het Pleidooi. Piekuur is van 23:00 t/m 01:00.

Overdrachts-ALV

19 juni 2012
Op deze avond is de eerste Algemene Ledenvergadering van het verenigingsjaar 2012-2013.

Excursie Forum/Trambaan

15 juni 2012
De Excursiecommissie neemt je 15 juni mee naar het Groninger Forum en de Trambaan. Eerst wordt er een praatje gehouden over algemene ontwikkelingen van het Forum en de Oostwand van de Grote Markt, en de vorderingen van de bouw. Vervolgens krijgen we een presentatie die specifiek over de ontwikkelingen gaat wat betreft de trambaan in Groningen. Deze presentatie wordt door een specialist van de RegioTram verzorgd. Deelname is gratis, meld je snel aan!
[16 aanwezigen]

EJC BBQ

14 juni 2012
Op 14 juni zal de traditionele barbecue van de Eerstejaarscommissie weer plaatsvinden. Kom gezellig naar de Hoornse Plas, de BBQ begint om 17.00 uur. De kosten zijn slechts 5 euro, schrijf je snel in!
[25 aanwezigen]

Schier-Koffieuur

13 juni 2012
Wil je je nog inschrijven voor de fantastische reis naar Schiermonnikoog? Kom dan langs bij het Schier-koffieuur en schrijf je alsnog in! Het Schierweekend zal dit jaar plaatsvinden in een midweek van 10 t/m 12 juli. We zullen overnachten in bungalowtenten op Schiermonnikoog. De kosten zullen rond de 50 euro liggen. 

Workshop ontwerpen, door Terry van Dijk

11 juni 2012
Op 11 juni geeft Terry van Dijk een workshop ontwerpen. Dit houdt in dat je die dag een ontwerp gaat maken van iets wat veranderd moet worden. De Grote Markt in Groningen bijvoorbeeld.
Altijd al je creativiteit en planologische kennis kwijt gewild? Dit is je kans, meldt je snel aan! De dag begint om 09.00 uur en eindigt om 17.00 uur en deelname is gratis.
[5 aanwezigen]

SeS'cie EK Poule

08 juni 2012
Tot deze datum kun je meedoen met de EK Poule! Hoe het werkt: Je schrijft je in op het mededelingenbord en je betaalt de inleg (€5,00) contant aan het bestuur. De SeS'cie verstuurd je vervolgens een email met het formulier. Deze dien je dan ingevuld terug te sturen. De winnaar krijgt 50% van de inleg, nummer 2 30% en nummer 3 20%. Veel succes!

A Midsummer Night's Dream Gala

07 juni 2012
Donderdag 7 juni zal de nacht helemaal in het teken staan van magie, Shakespeare en romantische
zomernachten. De GalaCie presenteert namelijk het interfacultaire gala 2012 met als thema: A
Midsummer Night's Dream. Dit jaar zijn er meer verenigingen aangesloten dan ooit en het belooft
dus een groot feest te worden. Het is weer tijd voor hèt gala van Groningen!
Het gala wordt dit jaar gesteund door Kostuumoutlet en Kapsalon Kapsoones, aan de toegangskaart
van 2012 zitten dus leuke extraatjes verbonden. Zo kunnen de heren bij Kostuumoutlet een
geschikt kostuum aanschaffen met een korting van 10 euro! Voor ieder wat wils want met Kapsalon
Kapsoones is een deal gemaakt tot een fikse korting op een ‘experience haircut’, deze zal in de
aanloop van het gala te ondergaan zijn voor slechts €13,- p.p. Om de avond extra bijzonder te maken
is er voorafgaand aan het gala de gelegenheid ieders wilde lokken professioneel te laten opsteken
voor €12,50, zodat het aan het eind van deze spetterende avond nog net zo zit als aan het begin! Ook wordt er voor ACLO-leden een gratis dansles verzorgd.
7 juni: A Midsummer Night’s Dream
23:00 @ Het platformtheater
€26,- voor toegang en bier/fris/wijn/binnenlands gedistilleerd, incl. vele extra’s!
Dresscode: Gala met een vleugje magie

Lezing/Lecture: Sign of life

06 juni 2012
Sign of Life is een Europese bewustwordingscampagne die zich richt op het verbeteren van de seksuele gezondheid en rechten van tienermeiden in Afrika.
Op woensdagmiddag 6 juni zal van 15.00 tot 17.00 uur een jonge, zeer bevlogen Afrikaanse spreker naar het Zernike komen. Hij heeft op de Oegandese tv zijn eigen (jongeren)praatprogramma over seksuele voorlichting en is daar een bekendheid. Samen met twee Nederlandse studentes, die over hun ervaringen tijdens een studietrip naar Kenia berichten, zal hij met ons over het bovenstaande onderwerp praten. Het zal een interactieve lezing (in het engels uiteraard) worden waarin kennis en ideeën kunen worden uitgewisseld om samen 'out-of-the-box'-oplossingen te bedenken voor ontwikkelingssamenwerking in het huidige negatieve politieke klimaat.
Deze lezing zal plaatsvinden op het Zernike, in de Kapteynborg.

Afscheids-koffieuur Piet Pellenbarg

04 juni 2012
Omdat Piet Pellenbarg op 16 mei officieel met pensioen gaat en zowel als decaan en als bestuurslid van Ibn Battuta veel voor onze vereniging betekend heeft, wilden we als vereniging graag even gepast, op een echte Ibn Battuta-manier, afscheid van hem nemen. Daarom gaat meneer Pellenbarg maandag 4 juni 2012 zelf een koffieuur geven van 10:30 uur tot 11:30 uur. Dit is voor jullie de ultieme kans om even te kletsen met iemand die Ibn Battuta al sinds het begin van zijn bestaan kent!

Eindfeest!

29 mei 2012
Het jaar is bijna afgelopen, tijd voor een feestje! Kom gezellig naar Café Le Barrage. Kaartjes kosten in de voorverkoop €2,50 en aan de deur €3,00! Het thema is: raar met je haar!

Gotcha!

24 mei 2012
Vanaf 24 mei tot 19 juni is Gotcha weer begonnen! Met Gotcha krijgen alle deelnemers een andere deelnemer als target. Het is de bedoeling om deze met een waterpistooltje te raken. 
Op 24 mei heeft de SeS'cie een koffieuur. Kom dan langs om informatie en je target op te halen. Op 19 juni zal de winnaar bekend worden gemaakt op de After-ALVborrel. Schrijf je snel in!
[6 aanwezigen]

Crazy EJC

23 mei 2012
Op woensdag 23 mei, kun je meedoen aan de bekende en hilarische crazy EJC! Je gaat in groepjes gekke, gedurfde en grappige opdrachten uitvoeren. Dit kost je helemaal niets!
Om 5 uur verzamelen we bij de Martinitoren. Je kan je opgeven in teams van vier personen, maar je kan je ook individueel opgeven zodat je later wordt ingedeeld. Sluiting voor inschrijven is 22 mei. Meld je snel aan!
[2 aanwezigen]

BEC Home en KB-bekendmakingsborrel

22 mei 2012
Op deze mooie avond zullen we aardig wat te vieren hebben! De mensen van de BEC komen natuurlijk thuis en daarnaast zal het kandidaatsbestuur gepresenteerd worden! Wegens het faillesement van onze borrelkroeg zal deze borrel plaatsvinden in Café Ome Ko. Piekuur is van 22:00 tot 01:00. Tijdens het piekuur zijn bier/fris/wijn €1,- en buiten het piek uur betaal je €1,5 voor bier/fris/wijn en binnenlands gedistilleerd!

Buitenlandse Excursie

08 mei 2012
De Buitenlandse Excursie gaat in mei 2012 naar het mooie Roemenie & Moldavie. We vertrekken 8 mei en komen 19 mei weer terug! Het zal een onvergetelijke reis worden!

Crazy EJC

02 mei 2012
Op woensdag 2 mei, kun je meedoen aan de bekende en hilarische crazy EJC! Je gaat in groepjes gekke, gedurfde en grappige opdrachten uitvoeren! Dit kost je helemaal niets! Om half 4 verzamelen we bij de Martinitoren. Inschrijven in teams tot 4 personen! Sluiting voor inschrijven is 1 mei!
[5 aanwezigen]

Euromed Regional Congress 2012

02 mei 2012
Het EMRC 2012 vindt plaats van 2 tot en met 6 mei en wordt georganiseerd door EGEA Belgrado. Het thema is Water Management: the benefit for future generations. Inschrijving is gesloten.

Pre BEC borrel

01 mei 2012
Deze avond zullen de BEC-gangers uitgezwaaid worden in het Pleidooi! Komt allen!

BEC lezing

01 mei 2012
Op dinsdag 1 mei zal de BEC lezing verzorgd worden door Marc Hannemann. Hij heeft een boek geschreven genaamd: Een zoektocht naar de oostgrens van Europa. De lezing zal beginnen om 19.30. Als de lezing is afgelopen is er nog een BEC presentatie! En daarna is er natuurlijk de pre BEC borrel. Dus noteer deze BEC datum goed in je agenda! De lezing en de borrel is natuurlijk voor alle leden van Ibn Battuta!

NIMBY ft. Oranzas Brivdienas

27 april 2012
Vrijdagavond zullen Nimby en Oranzas Brivdienas samen een optreden voor jullie geven! Een van de exchange students voor dit semester van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen, speelt in deze Letste band. De bands zullen beiden ongeveer driekwartier spelen. Aanvang is vanaf 20.30 in café Buckshot (Gedempte Zuiderdiep 58).   
[1 aanwezigen]

Batavierenrace

27 april 2012
Dit weekend zal de fantastische Batavierenrace plaatsvinden. 25 Ibn'ers zullen onder elkaar 25 afstanden verdelen om te lopen. Laten we hopen op een mooi eindresultaat en een knallend eindfeest!

International Day

26 april 2012
Aanstaande donderdagmiddag van 16.00 tot ongeveer 18.00 zal de international day plaatsvinden. Kom kennis maken met mensen uit verschillende landen. Er zullen ook drie presentaties worden gegeven over verschillende landen, zodat je wat cultuur van een ander land kan proeven. Iedereen is welkom: ibners, uitwisselingsstudenten, phd's, research studenten en docenten.
[3 aanwezigen]

Eastern Regional Congress 2012

26 april 2012
Het ERC 2012 vindt plaats van 26 tot en met 30 april en wordt georganiseerd door EGEA Budapest. Het congres zal ook in deze regio plaatsvinden, om precies te zijn in Szigetmonostor-Horány. Het thema is Living in an ERa of Crises. Inschrijving is gesloten.

EGEA uitwisseling met St. Petersburg

25 april 2012
EGEA heeft een super mooie uitwisseling voor jullie geregeld, namelijk naar St. Petersburg. Ze komen hier van 25 april tot 1 mei. En wij gaan daar in oktober naar toe!

Lancering nieuwe website

23 april 2012
Tromgeroffel is op z'n plaats, maandag 23 april zal de nieuwe website van Ibn Battuta de lucht ingaan! Zorg dat je aanwezig bent bij de onthulling en om dit mooie moment samen met ons vieren. De bekendmaking van de nieuwe website begint om 20.00 uur. Het feest zal plaatsvinden in Palm Beach aan de Poelestraat 14.

North and Baltic Regional congress 2012

19 april 2012
Het NBRC 2012 vindt plaats van 19 tot en met 24 april en wordt georganiseerd door EGEA Riga en vindt plaats in Sigulda (Letland). Het thema is Quality of Life - Inequality of Europe. Inschrijving is al gesloten.

Kleding Koffieuur

18 april 2012
Aanstaande woensdag zal het kleding koffie-uur plaatsvinden. Wil je nog een mooie trui of chill bruik, kom deze dan passen! Daarnaast kun je ook nog een jaarshirt aanschaffen tegen een schappelijke prijs, en zijn er sleutelhangers met wereldbol en kameel erop verkrijgbaar! Dus kom allemaal langs om wat leuks aan te schaffen!

Batavierenrace

00 2012
Op 10 mei vind de 42e batavierenrace plaats!
De race start in Nijmegen en zal eindigen in Enschede. De route loopt via Duitsland en is ruim 175 kilometer lang. Dit maakt de batavierenrace de grootste estafetteloop van de wereld!
Ibn Battuta doet al jaren mee aan de batavierenrace en is ook dit jaar weer op zoek naar enthousiaste leden die mee willen doen.
Er zijn 25 plaatsten beschikbaar in het team en na de race is er natuurlijk nog een knallend eindfeest!  
Meld je dus snel aan!
Voor meer informatie over de race kun je terecht bij de officiële site van de batavierenrace.

Batavierenrace

00 2012
Op 10 mei vind de 42e batavierenrace plaats!
De race start in Nijmegen en zal eindigen in Enschede. De route loopt via Duitsland en is ruim 175 kilometer lang. Dit maakt de batavierenrace de grootste estafetteloop van de wereld!
Ibn Battuta doet al jaren mee aan de batavierenrace en is ook dit jaar weer op zoek naar enthousiaste leden die mee willen doen.
Er zijn 25 plaatsten beschikbaar in het team en na de race is er natuurlijk nog een knallend eindfeest!  
Meld je dus snel aan!
Voor meer informatie over de race kun je terecht bij de officiële site van de batavierenrace.

Korte Buitenlandse Excursie

00 2012
15,16 en 17 november is de KBE. De bestemming wordt volgende week bekend gemaakt.

Planologielezing

00 2012

11 november: 10e Planologielezing met prof.dr.ir. George de Kam
15.15 uur Ontvangst met koffie en thee
15.30 uur Welkom door prof.dr. Woltjer
15.40 uur Planologielezing door prof.dr.ir. George de Kam
16.10 uur Co-referaat door prof.dr. Claartje Mulder
16.30 uur Discussie met de zaal
17.00 uur Borrel

Ses'cie RW quiz

00 2012
Het is alweer tijd voor de jaarlijkse ruimtelijke wetenschapsquiz van de sport- en spelcommissie. Deze avond zal in het teken staan van vragen over de ruimtelijke wetenschappen om te testen wie er toch het meest hiervan af weet. Weten de winnaars van vorig jaar hun titel te behouden of komt er een verassende nieuwe winnaar!? Kom er deze avond achter! Locatie volgt nog.

Batavierenrace

00 0000
9 tot en met 11 mei kun je lekker in in je gekste outfit rennen of ren je snelste tijd ooit! Doe mee aan het grootste studenten evenement van Nederland. De Batavierenrace! Kijk voor meer informatie op: https://www.batavierenrace.nl/