Koffiekamer

De koffiekamer is het hart van de vereniging, om maar eens te openen met een prachtig cliché. Dit cliché berust echter wel op de waarheid. De koffiekamer is namelijk dé plek waar de Ibn'ers elke dag de mogelijkheid krijgen om op een comfortabele bank of stoel samen te komen en van een door het bestuur gezette kop koffie of thee te genieten. Een ideale mogelijkheid om met je medestudenten colleges en tentamens te bespreken, Ibn-activiteiten aan te kondigen en te promoten en natuurlijk om even lekker sappig te roddelen over de leden!

Oorspronkelijk zat de koffiekamer in WSN 51, wat ervoor zorgde dat er veel Ibn’ers te vinden waren in de gangen van de faculteit. De koffiekamer leek eigenlijk erg veel op de koffiekamer die erna kwam, met als verschil dat het hier heel lang toegestaan was om te roken en daar werd dan ook erg veel gebruik van gemaakt. Tijdens koffie-uren stond de Ibn-kamer dan ook zeer regelmatig blauw, tot grote frustratie van de niet-rokers overigens. 

In 2005 trok Ibn Battuta naar het Interimgebouw. Dit gebouw kun je je het beste inbeelden als een uit de kluiten gewassen container waar alle studieverenigingen in zaten die nu ook in het Student Plaza zitten. De verschillende kamers werden afgescheiden door dunne gipswandjes en de vloer bestond uit een stuk tapijt dat na een tijdje niet meer schoon te krijgen was. De kamer zelf was uiteraard altijd heel gezellig. Niet al te groot, er stond een PC, verschillende oude krakende banken (waarvan er 1 was doorgezakt) en er zwierf een plastic bowlingbal door de kamer. Om het totaalplaatje af te maken zat de kamer ook nog eens vol met oude Ibn-rotten die genoeg herrie maakten om het Interimgebouw regelmatig te laten trillen op zijn grondvesten.

In augustus 2010 is de koffiekamer verhuisd van het Interimgebouw naar een zijvleugel van de Student Plaza van het Duisenberggebouw. Deze nieuwe koffiekamer laat zich omschrijven als een gezellige, vierkante kamer waarvan de muren erg hoog zijn (maar net niet allemaal tot het plafond lopen) en waarvan één muur vrijwel helemaal van glas is. Ons erelid Jan Dekker beschrijft de kamer dan ook graag als een aquarium. Dat de kamer gezellig is, ligt natuurlijk voornamelijk aan onze fantastische leden die zelf voor deze gezelligheid zorgen, maar de met de hand gezette koffie telt natuurlijk ook mee. Dankzij de door Robin Groenewold aangeboden banken is er genoeg plek voor iedereen om even lekker op een comfortabele bank uit te rusten voor of na een college en/of tentamen. Wederom heeft één van de banken het trouwens begeven. Tradities zijn er om in eren te houden, niet waar? Het moge duidelijk zijn dat de kleuren rood, wit en zwart de boventoon voeren en dat willen we graag zo houden!