Voordelen

Lid worden bij een vereniging doe je niet zomaar, dus waarom zou je lid worden van Ibn Battuta? Er zijn een hoop voordelen verbonden aan het lid zijn bij de faculteitsvereniging en die voordelen maken het erg de moeite waard om je aan te melden bij Ibn Battuta. Van sociale binding met je studiegenoten tot het kennis maken met een toekomstige werkgever. Ibn Battuta faciliteert in al deze zaken. Het maakt niet uit hoeveelste jaars student je bent, er is voor ieder wat wils.

Boekenverkoop

Twee keer per jaar organiseert Ibn Battuta de boekenverkoop voor alle leden van de vereniging. Aan het begin van het college jaar en aan het begin van het tweede semester wordt dit in samenwerking met Pro Geo georganiseerd. Wanneer je boeken bij Ibn Battuta besteld krijg je korting op de buitenlandse titels inExcursie Stadswandeling Ibn Battuta je boekenpakket. Ook scheelt het je een hoop tijd en werk, omdat je niet zelf de boeken hoeft te kopen.

Activiteiten

Door het hele collegejaar heen organiseert Ibn Battuta activiteiten voor haar leden. De activiteiten zijn grofweg te verdelen in activiteiten voor sociale binding, verdieping in het vakgebied en voorbereiding op het werkveld. De sociale activiteiten bestaan onder andere uit de beklimming van de Martinitoren en uitwisselingen met geografische verenigingen in andere Europese steden, alsmede ook grotere activiteiten als een wintersportreis en een buitenlandse excursie (BEC).

Lezingen en excursies zorgen voor de verdieping in het vakgebied. Door het jaar heen worden verschillende lezingen georganiseerd die betrekking hebben op de verschillende vakgebieden van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Daarnaast worden meerdere keren per jaar excursies georganiseerd naar interessante geografische en planologische projecten. Deze excursies en lezingen zijn een mooie manier om te zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je de bul op zak hebt. Een jaarlijks terugkerend evenement is het NGPS, een nationaal geografisch symposium dat Ibn Battuta in samenwerking met geografieverenigingen door het hele land wordt georganiseerd.

Als laatste zijn er de activiteiten gericht op voorbereiding op het werkveld. De grootste activiteit hiervan is de FRW Carrièredag. Hier krijgen zowel studenten als bedrijven de kans om elkaar te leren kennen. Voor de student is dit erg interessant, zo kan er worden georiënteerd worden op de keuze van een master of zelfs een mogelijke carrièremove bij één van de deelnemende bedrijven. Naast de Carrièredag zijn er ook bedrijfsbezoeken. Tijdens deze bedrijfsbezoeken gaat een groep studenten naar bedrijven die zich bezig houden met geografisch en planologisch relevante zaken. Een uitgelezen kan om een kijkje in de keuken te nemen van de toekomstige werkgever.

Borrels en feestenBorrels en feesten

Niet geheel onbelangrijk zijn de talrijke borrels en feesten die Ibn Battuta organiseert. Naast het druk bezig zijn met de studie, is er soms ook tijd voor ontspanning. Waar is deze ontspanning beter te vinden dan in het Pleidooi, onze borrelkroeg? Één keer per maand vinden de leden de weg door de Peperstraat naar het Pleidooi, om daar samen bij te komen van de studiestress. Behalve de borrels, worden er ook een aantal feesten georganiseerd. Deze feesten hebben altijd een ludiek thema, waardoor een leuke avond gegarandeerd is.