Eerstejaars

Beste eerstejaars of schakelstudent,

Je bent hier op de website van de faculteitsvereniging Ibn Battuta. Deze pagina is speciaal voor eerstejaars en schakelstudenten om jullie op weg te helpen bij de eerste stappen van jullie studie op onze faculteit.

Ibn Battuta is de faculteitsvereniging die activiteiten als binnen- en buitenlandse excursies en lezingen organiseert die aansluiten bij de studies Sociale Geografie & Planologie, Technische Planologie en de daarbij horende masters. Naast vakinhoudelijke activiteiten organiseert Ibn Battuta leuke activiteiten zoals een middagje zaalvoetballen, een liftweekend, borrels, feesten en reizen naar het buitenland.

Je kunt dus meedoen met verschillende leerzame en leuke activiteiten en het is de ideale manier om je studiegenoten beter te leren kennen en daardoor het maximale uit je studententijd te halen.

Lid worden van Ibn Battuta kan hier .Zodra je jezelf hebt aangemeld als lid van Ibn Battuta krijg je een e-mail met inloggegevens voor de website. Door in te loggen op de website kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor activiteiten, waaronder het introductiekamp. Ook kun je op deze pagina lezen wat de voordelen zijn van lid worden van Ibn Battuta.

In de eerste week dat je begint met studeren heb je de introductiedagen op de faculteit en kan je met Ibn Battuta mee op introductiekamp. Dit weekend vind plaats op Ameland en is een erg goede manier om je jaargenoten en ouderejaars goed te leren kennen. Het is niet verplicht om mee te gaan, maar het introkamp wordt ieder jaar aangestipt als één van de hoogtepunten van het jaar. 

Ibn Battuta organiseert ieder jaar een boekenverkoop. Hier kun je alle boeken die je het komende jaar nodig hebt in één keer bestellen, ook is het mogelijk om los boeken te bestellen bij deze verkoop. Als je ze via Ibn Battuta besteld krijg je zelf korting op je studieboeken! Je kunt je ze via Ibn Battuta hier bestellen. De boekenverkoop is open van 24 juli tot 18 augustus. Deze boeken kun je in de eerste week van de colleges ophalen. Hierover vind je meer informatie op de desbetreffende pagina en in de brieven die je van ons en tevens van de faculteit ontvangt.

Kortom, als je meer van Ibn wilt weten, kijk gerust even rond op de website. Hierop is allerlei informatie te vinden. Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je altijd het bestuur mailen, via bestuur@ibnbattuta.nl. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze koffiekamer, waar op werkdagen van 10.00-13.00 steevast een bestuurslid klaar zit met een verse kop koffie (of thee natuurlijk)!