Bedrijven

Ibn Battuta is een belangrijke schakel tussen het bedrijfsleven en de studenten aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. De vereniging overbrugt de afstand tussen beide partijen door het organiseren van excursies, lezingen en bedrijfsbezoeken. Meer informatie is te vinden op de Carrièrewebsite van Ibn Battuta.

Activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten door het jaar heen die gericht zijn op het contact met het bedrijfsleven. De grootste hiervan is de Carrièredag van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen, deze interactieve dag biedt gevorderde bachelor- en masterstudenten de kans om in contact te komen met de toekomstige werkgever en het biedt bedrijven tegelijkertijd de kans om zich te profileren. Tijdens deze dag hebben bedrijven de mogelijkheid om workshops of bedrijfspresentaties te geven om zo de studenten meer kennis te geven over de bedrijven en het bedrijfsleven. De dag wordt traditioneel afgesloten met een borrel in het netwerkcafé, hier hebben bedrijven stands en kunnen zijn direct in contact komen met de studenten.

Door het jaar heen worden een aantal bedrijfsbezoeken georganiseerd. Tijdens deze bezoeken krijgen gevorderde bachelor- en masterstudenten de kans om een kijkje te nemen in de keuken van een bedrijf. Bedrijven geven hierbij rondleidingen, cases en bedrijfspresentaties. Voor de studenten is dit een uitgelezen kans om een goed beeld te krijgen van wat er verwacht wordt van een bedrijf of zich te oriënteren op verschillende mogelijkheden.

Naast de Carrièredag en de bedrijfsbezoeken organiseert de vereniging ook verschillende excursies naar constructiesites, gebouwen en andere planologische-, vastgoedkundige- of geografische projecten. Bij deze excursies krijgen de studenten een idee waar zij terecht kunnen komen na hun studie. Deze excursies zijn populair onder alle jaarlagen van de studenten.

Mogelijkheden

Wat biedt Ibn Battuta u? Een brug; studenten die in de toekomst aan het werk gaan in uw beroepsveld. Op deze manier bindt u de toekomstige academici van uw vakgebied al vroeg aan uw bedrijf en verhoogt u uw naamsbekendheid onder uw aanstaande collega’s.

De vereniging biedt diverse efficiënte mogelijkheden om uw bedrijf, producten of vacatures onder de aandacht te brengen bij de studenten. Via de vereniging bereikt u de studenten op een directe en persoonlijke manier. Behalve deelname aan de verschillende activiteiten, kunt u bijvoorbeeld adverteren op de website middels een logo op de homepage of een bedrijfsprofiel op de carrièrewebsite. Ook kunt u onze studenten bereiken door plaatsing van een advertentie in onze mailing of in onze almanak. Daarnaast zijn er adverteerpakketten op maat, waarbij wij open staan voor uw ideeën. Om een voor een goede afstemming te zorgen komen wij graag bij u langs voor een gesprek. Ibn Battuta heeft overigens geen winstoogmerk; opbrengsten uit adverteerovereenkomsten komen volledig ten goede aan de vereniging. Zo gaan opbrengsten naar verschillende activiteiten die worden georganiseerd en de almanak die jaarlijks wordt uitgereikt.

Voor meer informatie kunt u direct contact opnemen met de Commissaris Externe Betrekkingen, Evelien Meinders.  (e-mail. bestuur@ibnbattuta.nl, tel. 06 48214527)